no author
Olimpia Nicolae
13270 vizualizări 14 iun 2017

UPDATE Cel puţin şase persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 50 au fost rănite în urma incendiului, potrivit ultimelor informaţii.

 

Mai multe persoane au decedat în urma unui incendiu ce a afectat o clădire de apartamente din Londra, a declarat Danny Cotton, şeful Brigadei de Pompieri din capitala britanică, citat de presa internaţională.

”Nu pot confirma încă o cifră exactă din cauza mărimii clădirii”, a adăugat acesta.

„Putem confirma că 30 de persoane au fost transportate către cinci spitale”, a anunţat şi Serviciul de ambulanţe din Londra. Incendiul a izbucnit în timpul nopţii, în jurul orei 1:15. 

Poliţia, serviciile de salvare sau pompierii nu au oferit detalii specifice despre eventuale victime, dar martori oculari descriu cum rezidenţi ai înaltului bloc de apartamente sunt blocaţi în interior.

Brigada de pompieri a catalogat însă incendiul ca fiind unul de mare amploare.

Două alte clădiri de apartamente aflate în apropiere sunt în curs de evacuare din cauza fumului ce a cuprrins întreaga zonă.

„Oameni pot fi văzuţi la fereastră, inclusiv un bărbat ce flutură o pătură”, conform unui martor ocular.

Rezidenţi ai clădirii improvizează frânghii din cearceafuri, într-o încercare de a fugi din incendiul ce a acaparat clădirea turn.

Mai multe persoane sunt tratate pentru o serie de răni, inclusiv inhalare de fum.

Una dintre persoanele salvate ar fi văzut cum unul dintre vecinii săi a sărit de la etaj în încercarea de a scăpa din incendiu. Alţi rezidenţi panicaţi ţipă după ajutor în timp ce se apleacă peste ferestre.

Citește și: