Mircea Olteanu
373 vizualizări 8 ian 2020

Corpul Gardienilor Revoluţiei din Iran, notează, într-un mesaj postat pe reţeaua de socializare Telegram, că "Pentagonul relatează că SUA vor răspunde la atacurile Iranului".

„De data aceasta vă răspundem în America", conchide organismul militar.

Corpul Gardienilor Revoluţiei din Iran a mai ameninţat că va ataca oraşele Dubai, Emiratele Arabe Unite, şi Haifa, Israel.

Iranul ameninţă că va ataca Dubai şi Israelul dacă SUA ripostează la bombardament

Corpul Gardienilor Revoluţiei din Iran ameninţă că va ataca oraşele Dubai, Emiratele Arabe Unite, şi Haifa, Israel, în cazul în care SUA ripostează la bombardarea unor baze din Irak, care găzduiesc trupe americane, relatează site-ul postului CNN.

Iranul a lansat, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, zeci de balistice spre mai multe baze militare din Irak, care găzduiesc trupe americane şi ale coaliţiei antiteroriste.

Relaţiile între SUA şi Iran sunt extrem de tensionate după ce armata americană l-a asasinat vineri dimineaţă, în capitala Irakului, Bagdad, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran. Ca reacţie, autorităţile iraniene au lansat mai multe ameninţări la adresa Statelor Unite.

Ca răspuns la avertismentele Iranului cu represalii, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump a ameninţat că va lovi 52 de site-uri iraniene, inclusiv ţinte culturale, dacă Teheranul atacă americani sau obiective americane, adâncind o criză care a sporit temerile unei noi conflagraţii în Orientul Mijlociu.

 

Citește și: