Departamentul Externe
61 vizualizări 7 ian 2020

Potrivit proiectului, toţi militarii americani, angajaţii Pentagonului şi ai organizaţiilor afiliate, dar şi cei care au participat efectiv la asasinarea lui Soleimani, au fost declaraţi „terorişti”.

„Toţi colaboratorii acestor forţe, inclusiv militari, membri ai serviciilor de informaţii, serviciilor financiare sau logistice vor fi consideraţi colaboratori ai teroriştilor”, se arată în documentul adoptat de Parlamentul de la Teheran.

Relaţiile între SUA şi Iran sunt extrem de tensionate după ce armata americană l-a asasinat vineri dimineaţă, în capitala Irakului, Bagdad, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran. Ca reacţie, autorităţile iraniene au lansat mai multe ameninţări la adresa Statelor Unite.

Ca răspuns la avertismentele Iranului cu represalii, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump a ameninţat că va lovi 52 de site-uri iraniene, inclusiv ţinte culturale, dacă Teheranul atacă americani sau obiective americane, adâncind o criză care a sporit temerile unei noi conflagraţii în Orientul Mijlociu.

Citește și: