708 vizualizări 16 ian 2020

Generozitatea de care a dat dovadă Jeff Bezos, multimiliardarul şef al colosului Amazon, a stârnit comentarii aprinse printre ceilalţi filantropi de pe glob şi nu numai.

Duminică, pe Instagram, Bezos a anunţat că donează un milion de dolari victimelor incendiilor din Australian. Dolari australieni, să ne înţelegem! Adică, vreo 690.000 de dolari americani. Imediat au apărut criticile, mai cu seamă că Bezos şi compania sa au promovat de multe ori povestea încălzirii globale şi nevoia de întrajutorare a semenilor.

Ei bine, presa de peste Ocean a făcut calculele şi, stupoare, suma de 690.000 de dolari o câştigă Jeff Bezos la fiecare 5 minute! E drept că averea lui s-a diminuat în 2019, când a trecut printr-un divorţ costisitor, pierzând 46 de miliarde de dolari, dar „life sucks”, cum ar spune americanii, iar omul şi-a făcut-o cu mâna lui. În plus, chiar şi divorţat şi cu banii luaţi, între octombrie 2019 şi ianuarie 2020 tot s-a îmbogăţit cu 3,5 miliarde de dolari, potrivit estimărilor Forbes. Adică, cam 34 de milioane pe zi. Sau 23.600 de dolari pe minut, pentru cine este mai calculat din fire.

De exemplu, pentru a înţelege cât de ridicolă este suma donată de şeful Amazon, să spunem că până şi trupa Metallica a dat mai mulţi bani pentru australienii afectaţi în aceste zile de incendiile mistuitoare!

Citește și: