Alexandra Mortu
779 vizualizări 7 ian 2020

Comunităţile din zona respectivă se plâng ce faptul că animalele le invadează proprietăţile în căutarea apei.

Cămilele vor fi ucise pentru a reduce consumul de apă ţinând cont că zona suferă de o secetă cumplită.

Cele peste 10.000 de cămile vor fi sacrificate de vânătorii profesionişti începând cu ziua de miercuri în ceea ce se estimează a fi o vânătoare care va dura 5 zile.

De asemenea, liderii sunt îngrijoraţi şi de faptul că animalele contribuie la încălzirea globală prin flatulenţele care conţin metan. Se estimează că acestea emit echivalentul a unei tone de dioxid de carbon pe an.

Localnicii se plâng şi de condiţiile inconfortabile în care trebuie să trăiască întrucât animalele le distrug gardurile, proprietăţile şi aparatele de aer condiţionat în căutarea de apă. 

În plus, se estimează că populaţia căilelor sălbatice se dublează la fiecare 9 ani dacă nu se exercită un control asupra  speciei, potrivit Planului Naţional cu privirea la cămilele sălbatice.

Tim Moore, directorul executiv al specialiştilor în agricultură RegenCo, a declarat că un milion de cămile sălbatice care emit gaze ce au efectul unei tone de CO2 pe an este este egal cu cel cauzat de  400.000 de maşini, potrivit dailymail.co.uk.

Totuşi, Departamentul Energiei şi al Mediului spune că emisiile provenite de la animalele sălbatice nu ar trebui să fie să fie incluse în cifrele oficiale referitoare la poluare întrucât nu reprezintă un factor care poate fi controlat.

Sursă FOTO: Shutterstock

 

Citește și: