Andrei Vacaru
1071 vizualizări 27 oct 2019

Potrivit celor două surse, autorităţile irakiene aveau informaţii despre locul în care se afla al-Baghdadi de la cumnatul acestuia, care a fost recent arestat în Irak, dar şi de la soţia unui adjunct al liderului terorist.

Associated Press notează că cei doi oficiali nu au permisiunea de a face declaraţii publice legate de operaţiuni de acest tip şi au vorbit sub protecţia anonimatului.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat duminică, în cadrul unui discurs, că liderul grupării teroriste Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, a murit în Siria. Preşedintele american a informat că militarii americani l-au încercuit pe Baghdadi, iar acesta şi-a detonat vesta cu explozibili pe care o avea asupra sa. Trei dintre copiii liderului ISIS au murit în explozie. Potrivit lui Trump, niciunul dintre militarii americani implicaţi în operaţiune nu a decedat.

Trump a mai spus că Baghdadi era monitorizat de către Statele Unite de două săptămâni, iar operaţiunea a fost lansată întrucât existau informaţii potrivit cărora acesta intenţiona să plece din locul în care se afla.

Citește și: