Bianca Pavaluca
15156 vizualizări 24 iul 2018

”Odihnească-se în pace! Curajoasa Oksana Shachko ne-a părăsit. Plângem împreună cu familia şi prietenii ei şi aşteptăm versiunea oficială a Poliţiei în legătură cu ce s-a întâmplat. Pentru moment, ştim că Oksana a fost găsită moartă ieri, 23 iulie, în apartamentul ei din Paris”, au declarat membrii Femen într-o postare pe blogul oficial.

Aceasta a murit la vârsta de 31 de ani, dar cauza decesului nu a fost momentan confirmată. Totuşi, actuala lideră a organizaţiei, Inna Şevcenko, a declarat: „Oksana a fost găsită ieri la Paris, în apartamentul său. Ea s-a sinucis”.

În cursul dimineţii, Anna Guţol, o altă cofondatoare a mişcării, anunţase decesul acesteia pe pagina sa de Facebook: „Ne-a părăsit Oksana Şaciko, cea mai curajoasă (...). Împreună cu apropiaţii şi familia ei, suntem în doliu şi aşteptăm versiunea oficială a poliţiei. Pentru moment, ceea ce ştim este că (...) trupul Oksanei a fost găsit în apartamentul său din Paris. Potrivit prietenilor săi, ea a lăsat o scrisoare de adio!”.

Oksana Şaciko a avut înainte două tentative de sinucidere. În scrisoarea sa de adio, tânăra scrie: „Totul este UN FAKE!”.

Grupul Femen a fost fondat în Kiev în anul 2008 şi a devenit cunoscut în Europa pentru protestele topless împotriva turismului sexual, homofobiei şi instituţiilor religioase.

Foto: Oksana Shachko / Instagram

 

Citește și: