Bianca Pavaluca
427 vizualizări 3 sep 2019

„Cred că ave numerele necesare. Cred că vor fi suficienţi oameni pentru a rezolva această problemă”, a declarat Philip Hammond.

„Mulţi colegi au fost enervaţi de acţiunile din ultima săptămână.. Cred că este un grup de parlamentari conservatori care consideră că acum este momentul să pună interesele naţionale în faţa oricărei ameninţări personale de carieră”, a adăugat fostul ministru britanic de Finanţe.

Grupul de parlamentari care doresc să oprească producerea unui Brexit fără Acord vor înainta în prima zi de după vacanţa Parlamentului un proiect de lege menit să condiţioneze şi să oprească planul prim-ministrului Boris Johnson.

Boris Johnson a avertizat parlamentarii conservatori că vor fi excluşi din partid dacă votează proiectul de lege înaintat de opoziţie. O sursă guvernamentală a anunţat că prim-ministrul britanic va convoca alegeri anticipate dacă legea propusă trece de Parlament.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat luni că nu doreşte organizarea de alegeri generale şi a îndemnat parlamentarii să nu susţină „o altă amânare inutilă” a ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

„Sub nicio circumstanţă nu voi cere Bruxellesului o amânare. Părăsim Uniunea Europeană în data de 31 octombrie, fără doar şi poate”, a declarat Boris Johnson în faţa Downing Street.

Reprezentanţi ai opoziţiei şi rebeli din cadrul Partidului Conservator au emis o propunere legislativă care ar urma să blocheze producerea unui Brexit fără Acord, în lipsa aprobării Parlamentului.

„Legea dă Guvernului timp pentru a ajunge la un nou acord cu Uniunea Europeană în cadrul reuniunii Consiliului European de luna viitoare, sau opţiunea de a cere o aprobare specifică din partea Parlamentului pentru producerea unui Brexit fără acord”, a declarat parlamentarul laburist Hilary Benn.

„Dacă aceste două condiţii nu au fost îndeplinite până la data de 19 octombrie, prim-ministrul trebuie să trimită preşedintelui Consiliului European o cerere de prelungire a Articolului 50 până la data de 31 ianuarie 2020”, a adăugat Benn.

Boris Johnson a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

Citește și: