Mihai Draghici - Mediafax
6082 vizualizări 20 sep 2017

UPDATE 10:23 Bilanţul morţilor a fost revizuit. După ce inuţial se anunţaseră 248 de decese, autorităţile revin cu un nou număr, de această dată mai mic, 216. 

UPDATE 09:30 Bilanul deceselor a ajuns la 248, potrivit autorităţilor mexicane citate de The Independent. 

UPDATE 08:51 Bilanţul morţilor a ajuns la cel puţin 224, a anunţat ministrul de Interne din Mexic, potrivit Reuters. 

De asemenea, secretarul de stat pentru Educaţie a declarat că peste 200 de şcoli din Mexico City au fost afectate de seism, 15 dintre ele având daune majore. Reaminim că 20 de copii de la o şcoală primară din oraş au murit sub dărâmături, iar alţi 30 sunt daţi dispăruţi. 

UPDATE 07:50   Cel puţin 149 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului de 7,1 grade din Mexic. 22 de cadavre au fost descoperite sub dărâmăturile unei şcoli din Mexico City care s-a prăbuşit în urma cutremurului, salvatorii încercând să scoată de sub resturile clădirii de unde se aud voci ale oamenilor victimele, a declarat preşedintele mexican Enrique Pena Nieto. Dintre morţi, 20 sunt copii şi 2 sunt adulţi. 

Cutremurul a avut 11 replici de peste 4 grade. 

UPDATE 02.05: Cel puţin 93 de persoane au murit în urma unui cutremur puternic ce a afectat centrul statului Mexic, conform oficialilor, citaţi de Reuters.

În statul Morelos, din sudul oraşului Mexico au avut loc cele mai multe decese, oficialii raportând cel puţin 54 de morţi.

În statul Puebla, unde a avut loc epicentrul cutremurului, cel puţin 26 de persoane au decedat, conform guvernatorului.

Cel puţin patru persoane au murit în capitala mexicană, în vreme ce alte nouă persoane au fost declarate decedate în statul Mexic.

UPDATE 00.45 Numărul victimelor cutremurului care a lovit Mexicul a ajuns la 60, scrie presa internaţională

UPDATE 23.55: Numărul morţilor în urma cutremurului din Mexic a trecut de 40. Graco Ramirez, guvernatorul statului Morelos, a scris pe contul său de Twitter că cel puţin 42 de persoane au decedat

UPDATE 23.00: Cel puţin cinci persoane au decedat în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,1 grade pe scara Richter ce a avut loc în Mexic, informează The Guardian.

Presa locală din statul mexican Puebla a anunţat că cel puţin cinci persoane au fost raportate decedate în urma cutremurului.

Guvernatorul statului Puebla a transmis pe Twitter că mai multe clădiri din oraşul Cholula au fost avariate, inclusiv biserici ale căror clopotniţe stau să cadă.

Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea preliminară de 7,1 grade s-a produs marţi în centrul Mexicului, anunţă Institutul american de geofizică (USGS).


Seismul a avut loc la ora locală 13.14 (21.14, ora României) la adâncimea de 51 de kilometri.

Epicentrul cutremurului de 7,1 grade a fost la cinci kilometri est-nord-est de localitatea Raboso, situată în centrul Mexicului, la 35 de kilometri sud de orăşelul Atlixco şi la 55 de kilometri sud-sud-vest de oraşul Puebla.

Mai multe clădiri au suferit daune structurale în urma cutremurului de 7,1 grade din Mexic, produs la exact 32 de ani de la un seism soldat cu mii de victime în Ciudad de Mexico.

O clădire s-a prăbuşit parţial în Ciudad de Mexico, iar numeroase altele au suferit daune majore.

Numeroase zone din capitala Mexicului au rămas fără electricitate.

Seismul s-a produs la doar două ore după ce autorităţile mexicane efectuaseră exerciţii de evacuare a populaţiei în caz de cutremur, în contextul în care Mexicul marchează marţi 32 de ani de la cutremurul de 8,0 grade care a devastat capitala Ciudad de Mexico în anul 1985, soldat cu moartea a mii de persoane.

Citește și: