Mircea Olteanu
71 vizualizări 29 oct 2019

„Este urgent şi se aşteptă ca, odată ce va exista un guvern în funcţie în România, să trimită, cât mai repede posibil, un candidat, şi este în contact cu omologii săi din România în acest sens", a afirmat Andreeva, citată de site-ul Politico Europe.

Mandatul actualei Comisii Europene, condusă de Jean-Claude Juncker, este programat să se încheie pe data de de 31 octombrie, însă este probabil ca mandatul acesteia să fie prelungit cu o lună deoarece noua Comisie Europeană este incompletă, comisarii propuşi de Franţa, Ungaria şi România fiind respinşi de Parlamentul European.

„Până când va avea loc votul de confirmare [pentru întreaga Comisie Europeană], nu vom ştii când îşi va începe mandatul noua Comisie, dar potrivit ipotezei de lucru este momentan data de 1 decembrie", a explicat purtătorul de cuvânt.

Administraţia Emmanuel Macron l-a propus pe Thierry Breton ca reprezentant în Comisia Europeană, după ce prima propunere a Parisului, Sylvie Goulard, a fost respinsă de Parlamentul European.

La rândul său, Ungaria l-a propus pe Oliver Varhelyi după respingerea lui Laszlo Trocsanyi în Parlamentul UE.

Guvernul Viorica Dăncilă l-a desemnat pe Dan Nica pentru postul de comisar european, după respingerea Rovanei Plumb de către Parlamentul UE, însă această propunere nu a fost încă acceptată în mod formal, notează jurnaliştii de la Politico.

 

Citește și: