Un prieten al victimei, student la Universitatea de Vest din capitala Regatului Unit a povestit că acesta locuia la etajul al 14-lea din blocul cu 24 de niveluri din vestul Londrei.

Tânărul în vârstă de doar 24 de ani a încercat să-şi urmeze fratele, pe Omar, şi să iasă din clădire, însă a fost învăluit de valuri de fum gros şi înecăcios şi nu a mai putut înainta. Se pare că Mohammad a stat ţintuit la podea timp de două ore, în timp ce sute de pompieri se luptau să salveze rezidenţii. Din păcate, salvatorii nu au putut ajunge mai sus de etajul 13. 

Fratele lui a reuşit să scape din clădire şi se recuperează la spitalul Kings Cross. 

„A supravieţuit regimului Assad, a supravieţuit războiului, pentru a muri într-un bloc turn din Londra”, a spus un prieten de-al lui Mohammad pentru Daily Telegraph.

Mohammad şi fratele lui, Omar, au reuşit să scape din oraşul Daraa, locul de origine al revoltei în faţa regimului Assad, în urmă cu trei ani şi au primit azil în Marea Britanie. 

Cel puţin 17 persoane au murit în incendiul devastator care a cuprins blocul Grenfell Tower din Londra, iar reprezentanţii Poliţiei Metropolitane se aşteaptă ca numărut victimelor să crească, având în vedere că 17 persoane care se află acum în spital sunt în stare critică. 

Citește și: