Departamentul Externe
709 vizualizări 27 aug 2018

"Celula de criză interinstituţională, care gestionează situaţia cetăţeanului român răpit în Libia, a luat notă de difuzarea pe internet a unui material video referitor la acesta. Autorităţile române competente, reprezentate în Celula de criză interinstituţională convocată de către MAE, verifică, în regim de urgenţă, autenticitatea filmului. Având în vedere specificul acestei operaţii, procedurile de verificare pot să dureze. Celula de criză interinstituţională precizează că lansarea unui astfel de mesaj în spaţiul public se înscrie în tiparul obişnuit al situaţiilor de acest gen. Celula de criză interinstituţională este în contact permanent cu autorităţile centrale şi locale libiene, reprezentanţii companiei angajatoare, precum şi familia cetăţeanului român.cMinisterul Afacerilor Externe reiterează recomandarea ca tratarea în spaţiul public a elementelor privind acest caz, dat fiind caracterul specific şi sensibil al acestuia, să se facă cu toată precauţia", se arată în comunicatul remis de Ministerul Afacerilor Externe.

 Saeed Sherfad, un utilizator al reţelei sociale, traduce, în comentariul său, cerinţele formulate de terorişti: ”solicită guvernelor implicate şi corporaţiei Libyan Oil să le asculte cerinţele, pentru a-l elibera pe cetăţeanul român”.

Un inginer român a fost răpit de persoane înarmate, în apropierea unei zone de sonde petroliere din vestul Libiei, afirmau, la jumătatea lunii iulie, surse citate de cotidianul Libyan Express.

Potrivit surselor citate, patru ingineri, inclusiv unul din România, au fost răpiţi, de indivizi înarmaţi, din zona complexului de sonde petroliere El Sharara, situat în vestul Libiei.

Ulterior, doi ingineri au fost eliberaţi, au declarat sursele citate, precizând că ceilalţi doi rămân în captivitate.

La scurt timp după apariţia informaţiilor, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu a dispus activarea unei Celule de criză.

 

 

Citește și: