Marinela Sarbu
605 vizualizări 12 ian 2020

„Spre liderii Iranului - NU vă ucideţi protestatarii. Mii de oameni au fost deja ucişi sau întemniţaţi de voi, iar Lumea vă urmăreşte. Mai important, SUA vă urmăreşte. Eliberaţi internetul şi lăsaţi-i pe reporteri să circule gratuit! Încetaţi uciderea marelui vostru popor iranian!”, este mesajul lui Donald Trump pentru liderii de la Teheran.

Preşedintele american Donald Trump le-a transmis sâmbătă protestatarilor care au participat la manifestaţiile organizate în Iran că administraţia sa îi va susţine în continuare.

Citeşte continuarea...

 

Hassan Nasrallah, liderul Hezbollah, ameninţă cu atacuri asupra bazelor militare americane

Hassan Nasrallah, liderul mişcării şiite libaneze Hezbollah, a avertizat, duminică seară, că toate bazele militare americane reprezintă ţinte potenţiale, din cauza deciziei preşedintelui SUA, Donald Trump, de asasinare a comandantului militar iranian Qassem Soleimani.

„Toate bazele militare americane sunt o ţintă”, a declarat Hassan Nasrallah, după ce Iranul a atacat Baza irakiană Al-Asad ca ripostă la asasinarea de către SUA a generalului iranian Qassem Soleimani.

„Sunt convins că Donald Trump a fost atenţionat de consilieri că, dacă va ataca Iranul, vor fi atacate toate bazele din regiune, care nu vor putea fi protejate”, a adăugat Hassan Nasrallah, citat de CNN.

Citeşte continuarea...

 

Ştire iniţială

Zeci de protestatari s-au strâns duminică în Iran pentru a doua zi consecutiv, scandând lozinci împotriva autorităţilor după ce armata iraniană a recunoscut că au doborât un avion de pasageri din greşeală, după ce iniţial au negat că ar fi de vină, potrivit Reuters.

Mijloacele mass-media afiliate statului iranian au informat despre proteste sâmbătă seara, la scurt timp după ce armata iraniană a transmis că a doborât avionul ucrainean care s-a prăbuşit miercuri cu 176 de pasageri la bord şi şi-a cerut scuze.

„Ei mint că duşmanul nostru este America, inamicul nostru este chiar aici”, au scandat protestatarii care se adunaseră pe o stradă în faţa unei universităţi din Teheran.

Demonstraţii anti-regim s-au adunat, de asemenea, în alte oraşe din Iran.

Protestatarii s-au adunat în mai multe zone din Teheran, scandând „Moarte mincinoşilor” şi cerând demisia liderului suprem, ayatollahul Ali Khamenei.

Regimul de la Teheran a recunoscut sâmbătă că o unitate antiaeriană a Gardienilor Revoluţiei a doborât din greşeală avionul companiei Ukrainian Airlines, incident soldat cu moartea celor 176 de persoane aflate la bord. Avionul a fost doborât în contextul în care Iranul se temea de represalii după ce atacase baze militare din Irak ca ripostă la asasinarea de către SUA a comandantului militar iranian Qassem Soleimani.

 

Citește și: