Mihai Draghici - Mediafax
970 vizualizări 12 feb 2018

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a anunţat luni că poartă discuţii cu Administraţia Donald Trump despre posibila anexare a coloniilor evreieşti din teritoriul palestinian Cisiordania. "În privinţa aplicării suveranităţii (israeliene), pot spune că discut deja cu americanii despre acest subiect de ceva timp", a declarat Benjamin Netanyahu, citat de site-ul Ynetnews.com.

Însă un oficial guvernamental israelian a explicat ulterior că Benjamin Netanyahu a purtat discuţii cu Administraţia Donald Trump despre interesele naţionale israeliene într-un eventual acord de pace cu palestinienii, dar fără a formula vreo propunere specifică privind anexarea.

La rândul său, Josh Raffel, un purtător de cuvânt al Casei Albe, a catalogat drept "false" relatările despre negocieri de acest tip, fără a se referi explicit la Benjamin Netanyahu.

"Relatările că Statele Unite ar fi discutat cu Israelul un plan de anexare pentru Cisiordania sunt false. SUA şi Israelul nu au discutat niciodată o astfel de propunere, iar atenţia preşedintelui continuă să se concentreze pe iniţiativa de pace israelo-palestiniană", a subliniat reprezentantul Preşedinţiei SUA.

Citește și: