100 vizualizări 11 ian 2020

„Eu şi Philip am fost profund întristaţi de tragicele pierderi de vieţi în urma prăbuşirii avionului Ukrainian Airlines în Iran. Gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă către poporul canadian, care a suferit o pierdere devastatoare. Sincererele mele condoleanţe familiilor, prietenilor, colegilor tuturor canadienilor şi persoanelor altor naţionalităţi care au murit şi tuturor celorlalţi care au fost afectaţi de acest eveniment îngrozitor”, arată mesajul reginei adresat guvernatorului general al Canadei şi publicat pe site-ul royal.uk.

Armata iraniană a anunţat sâmbătă, într-un comunicat de presă, că a doborât miercuri avionul ucrainean, însă susţine că doborârea aeronavei nu a fost un act intenţionat.

În context, premierul canadian Justin Trudeau a declarat, sâmbătă, că guvernul se aşteaptă la o „cooperare deplină” a autorităţilor iraniene în investigaţia privind doborârea avionului ucrainean, a informat CNN.

Toate cele 176 de persoane aflate la bordul avionului de tip Boeing 737-800 care zbura de la Teheran spre Kiev au murit după prăbuşirea aeronavei. Printre victime au fost 82 de iranieni, 63 de canadieni, 11 ucraineni, 10 suedezi, trei germani şi trei britanici.

Citește și: