Bianca Pavaluca
529 vizualizări 5 sep 2018

În momentul în care uraganul a ajuns la graniţa dintre Alabama şi Mississippi, acesta era însoţit de rafale de vânt de peste 110 kilometri pe oră. Uraganul a devenit mai puternic marţi, înainte să lovească statele americane.

It’s getting stronger !! nervous out of towner #Gordon #Hurricane #Gulfshores #Alabama #BaldwinCounty #OrangeBeach pic.twitter.com/ruWkEBf4wz

— ✞ greg ✞ deb ✞ (@ddubs_ky) September 4, 2018

Zeci de mii de persoane din cele două state au rămas fără curent electric.

Reprezentanţii NHC au avertizat că uraganul reprezintă „o ameninţare a vieţii cetăţenilor”.

STORM GORDON barreled on Tuesday toward the US. #GulfCoast & it was expected to become a #Hurricane & shake parts of the south with #High #wind & #heavyrain.The #storm was due to come ashore late on Tuesday near the border of #Louisiana & #Mississippi #NEWS #Gordon storm #storms pic.twitter.com/qg6gE51aqL

— Nelson Toro (@Nelsonpuntocom) September 4, 2018

„Uraganul îşi pierde din intensitate după ce ajunge pe teritoriul ţării. Miercuri va reveni la statutul de furtună tropicală”, au transmis reprezentanţii NHC.

În noapta de marţi spre miercuri, centrul uraganului era la aproximativ 50 de kilometri de oraşul Biloxi din statul Mississippi, înaintând cu o viteză de 14 metri pe oră în direcţia nord-vest.

Zeci de mii de persoane din cele două state au rămas fără curent electric.

Reprezentanţii NHC au avertizat că uraganul reprezintă „o ameninţare a vieţii cetăţenilor”.

Guvernatorul statului Louisiana, John Bel Edwards, a declarat stare de urgenţă, anunţând că 200 de gardieni naţionali din Louisiana se vor deplasa în zonă, împreunâ cu 63 de camioane de mare capacitate, 39 de ambarcaţiuni şi 4 elicoptere.

 

You think we will be getting a tropical storm or a hurricane? 📷: @_seanmullins

A post shared by Explore Pensacola (@explorepensacola) on

Sep 3, 2018 at 5:30pm PDT

Agenţia de Gestionare a Situaţiilor de Urgenţă din Mississippi a avertizat în legătură cu valuri de furtună de 1 şi 1,5 metri şi le-a transmis locuitorilor din sudul statului Mississippi să fie pregătiţi pentru evacuare.

 

 

Gordon generează vânturi de 80 km pe oră, în timp ce se îndreaptă spre vest-nord-vest cu 27 km pe oră, a transmis Centrul Naţional pentru Uragane.

 

Citește și: