Departamentul Externe
1702 vizualizări 6 sep 2018

Potrivit Departamentului Justiţiei din SUA, nord-coreeanul Park Jin Hyok ar fi avut legături cu Lazarus Group, un grup de hackeri susţinut de regimul de la Phenian.

Printre instituţiile vizate de atacurile informatice s-a numărat şi Serviciul Naţional Medical din Marea Britanie (NHS), zeci de spitale din această ţară fiind afectate. Grupul este acuzat că ar fi comis şi un atac informatic care a vizat Sony Pictures în 2014.

"Actul de acuzare sugerează că Guvernul nord-coreean, printr-un grup susţinut de stat, a jefuit o bancă centrală şi cetăţeni ai altor ţări, (...) a creat un program malware perturbator care a afectat în mod nediscriminat victime din peste 150 de ţări, cauzând pagube de sute de milioane, dacă nu chiar miliarde, de dolari", potrivit Departamentului de Justiţie al SUA.

"Scara şi scopul infracţiunilor cibernetice care ar fi fost comise de acuzat sunt uluitoare şi ofensatoare pentru toţi cei care respectă statul de drept şi normele cibernetice acceptate de toate naţiunile responsabile", a declarat John Demers, Procuror General Asistent pentru Securitate Naţională.

 

 

Citește și: