Marian Avram
15358 vizualizări 11 aug 2017

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a transmis un nou avertisment Coreei de Nord, spunând că Phenianul ar trebui să fie ”foarte, foarte neliniştit” dacă ar întreprinde vreo acţiune împotriva SUA. "Se vor întâmpla lucruri împotriva lor pe care nu le-ar fi crezut posibile", a ţinut să sublinieze Trump, precizând că regimul de la Phenian va fi pus într-un pericol cum au fost puţine state în istorie, dacă nu intră pe un curs normal, potrivit BBC News.

Comentariile preşedintelui american vin la câteva ore după ce Coreea de Nord a anunţat că dezvoltă un plan pentru lansarea a patru rachete către insula Guam, aparţinând Statelor Unite.

Tensiunile dintre cele două ţări au crescut în ultimul timp, mai ales după ce Coreea de Nord a testat două rachete balistice intercontinentale în luna iulie. Ca efect al acestor teste, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat în unanimitate nou sancţiuni economice împotriva Coreei de Nord.

Donald Trump, prezent la un club de golf din Bedminster, New Jersey, a mai adăugat că Statele Unite vor lua mereu în considerare opţiunea negocierilor. Preşedintele american a continuat spunând că încă nu a fost suficient de dur cu regimul de la Phenian, cu toate că Trump a avertizat că va reacţiona cu "foc şi furie" la "ameninţările Coreei de Nord".

”Este timpul ca cineva să lupte pentru oamenii din ţara noastră”, a mai afirmat Trump.

În privinţa Chinei, preşedintele SUA a precizat că Guvernul de la Beijing poate să facă mult mai multe în Peninsula Coreea.

Întrebat dacă există posibilitatea unui atac preemptiv împotriva Coreei de Nord, Trump a afirmat că ”nu se vorbeşte niciodată despre aşa ceva”.

”Vă spun doar atât: dacă nord-coreeni fac ceva în ceea ce ne priveşte sau chiar dacă se gândesc la un atac împotriva cuiva pe care îl iubim, îl reprezentăm, sau împotriva aliaţilor noştri, atunci ar trebui să fie foarte, foarte neliniştiţi. Se vor întâmpla lucruri împotriva lor pe care nu le-ar fi crezut posibile. Coreea de Nord ar trebui să revină la normal sau vor fi într-un pericol cum au fost puţine ţări în lumea asta ”, a declarat liderul de la Casa Albă.

Citește și: