Cristina ANDREI
70389 vizualizări 30 iul 2017

„Coreea de Nord rămâne cea mai urgentă ameninţare asupra stabilităţii regionale. Dacă este nevoie, suntem gata să răspundem cu o forţă rapidă, letală şi absolut copleşitoare, la momentul şi în locul pe care îl vom alege noi", a transmis şi comandantul Forţelor Aeriene din Pacific, generalul Terrence J. O'Shaughnessy, citat de Reuters. 

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un a supravegheat personal desfăşurarea testului nuclear de vineri noapte şi a spus că acesta trebuie să reprezinte un avertisment sever pentru SUA, în aşa fel încât americanii să fie conştienţi că nu se vor afla la adăpost de pericolul de distrugere în caz că încearcă un atac. 
 
Televiziunea naţională a Coreei de Nord a difuzat imagini şi clipuri cu lansarea rachetei, în uralele lui Kim Jong Un şi ale reprezentanţilor armatei. China, principalul aliat al Nordului, susţine că s-a opus lansării rachetelor, pe care o cataloghează ca o încălcare a rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU, însă, cu toate acestea, Trump s-a declarat „foarte dezamăgit" de poziţia Chinei. 
 
„Liderii noştri până acum naivi le-au permis să facă sute de miliarde de dolari pe ani din comerţ şi, cu toate acestea, nu fac NIMIC pentru noi în problema Coreei de Nord, ci pur şi simplu vorbesc. Nu vom permite ca această situaţie să continue. China ar putea rezolva foarte uşor problema", a scris Trump pe Twitter. 
 
Experţii occidentali au estimat că, potrivit calculelor realizate conform datelor furnizate de armatele SUA, a Japoniei şi a Coreei de Sud, racheta balistică ar putea fi capabilă să ajungă în America până în zona oraşelor Denver şi Chicago, având o rază medie de 10.400 de kilometri. 
 
 

 

Citește și: