Teodora Marinescu
4893 vizualizări 10 oct 2018

Autorităţile bulgare au difuzat imagini care îl surprind în timp ce fugea pe bărbatul despre care se crede că a omorât-o pe jurnalista Victoria Marinova. Imaginile au fost surprinse de sistemele de supraveghere video amplasate în parcul din oraşul Ruse în care a avut loc crima. Înregistrarea video i-a fost prezentată de poliţie şi fostului soţ al jurnalistei, Svilen Maximov, patronul postului de televiziune la care aceasta lucra.

Presupusul asasin al jurnalistei bulgare Victoria Marinova a fugit în Germania prin România, imediat după comiterea crimei, anunţă Sotir Zazarow, procurorul general din Bulgaria.

Sewerin K., suspectul în vârstă de 21 de ani, a fugit duminică din Bulgaria, traversând România şi reuşind să ajungă în Germania, a declarat procurorul bulgar Sotir Zazarow, citat de agenţia de presă DPA.

Acesta a fost arestat în Germania, unde ar fi fugit duminică, la o zi după comiterea crimei. Se pare că el ar fi fost identificat pe baza probelor ADN ridicate de la locul faptei.

Procurorii au declarat că jurnalista, în vârstă de 30 de ani a fost abuzată sexual, bătută şi sufocată. Corpul acesteia a fost găsit într-un parc din apropierea Dunării, sâmbătă, în oraşul Ruse.

Directoare şi prezentatoare la postul regional TVN din Ruse, ultimul reportaj al Victoriei Marinova se referea la deturnarea de fonduri publice, într-un caz în care sunt acuzaţi o serie de politicieni şi oameni de afaceri.

Cu câteva luni în urmă, a devenit gazda unui program de investigaţie numit Detector. Cea mai recentă emisiune a inclus interviuri despre presupusa corupţie care implică companii private care nu au primit finanţare din partea Uniunii Europene.

Ministrul bulgar de Interne, Mladen Marinov, a transmis că nu există indicii că uciderea jurnalistei de investigaţii Victoria Marinova ar avea legătură cu anchetele ei privind corupţia.

Potrivit site-ului postului CNN, ministrul bulgar de Externe a descris crima ca fiind una "extrem de brutală".

Investigaţiile preliminare arată că femeia ar fi murit din cauza unei lovituri la cap şi după ce ar fi fost sufocată.

Comisia Europeană a cerut luni Bulgariei să efectueze o anchetă rapidă în privinţa uciderii jurnalistei Viktoria Marinova. Ministrul bulgar de Interne, Mladen Marinov, a transmis că nu există indicii că uciderea jurnalistei de investigaţii Victoria Marinova ar avea legătură cu anchetele ei privind corupţia. Ultimul reportaj al Victoriei Marinova, directoare şi prezentatoare a postului regional TVN din Ruse, se referea la deturnarea de fonduri publice, într-un caz în care sunt acuzaţi de implicare o serie de politicieni şi oameni de afaceri.

Poliţia analizează şi posibilitatea ca autorul asasinatului să fi fugit în România. În casa unui suspect de etnie romă din Ruse au fost găsite bunuri ale victimei, precizează site-ul Monitor.bg.

Foto: Dunavmost.com

Citește și: