no author
Mihai Draghici - Mediafax
175 vizualizări 19 iun 2017

Potrivit publicaţiei Der Spiegel şi revistei Newsweek, Paza de Coastă saudită a interceptat vineri trei nave iraniene care se apropiau în viteză de platforma petrolieră Marjan, situată în Golful Persic.

Luni seară, Arabia Saudită, un stat majoritar sunnit, a anunţat arestarea a trei membri ai unei unităţi de elită a Gardienilor Revoluţiei iraniene care pregăteau un atac.

"Cei trei membri ai Gardienilor Revoluţiei iraniene sunt interogaţi de autorităţile saudite", a anunţat Administraţia de la Riyad.

La rândul său, Iranul, un stat preponderent şiit şi principalul adversar al Arabiei Saudite, susţine că nave ale Pazei de Coastă saudite au deschis focul spre pescari iranieni, în Golful Persic.

Tensiunile dintre Iran şi Arabia Saudită s-au amplificat în ultimele luni. Pe 7 iunie, un dublu atac terorist comis de reţeaua fundamentalistă sunnită Stat Islamic în centrul Teheranului s-a soldat cu 17 morţi şi 43 de răniţi. Regimul islamist din Iran a atribuit atentatul Arabiei Saudite, formulând acuzaţii şi la adresa Statelor Unite.

Citește și: