Marinela Sarbu
466 vizualizări 12 ian 2020

"Spre liderii Iranului - NU vă ucideţi protestatarii. Mii de oameni au fost deja ucişi sau întemniţaţi de voi, iar Lumea vă urmăreşte. Mai important, SUA vă urmăreşte. Eliberaţi internetul şi lăsaţi-i pe reporteri să circule gratuit! Încetaţi uciderea marelui vostru popor iranian!", este mesajul lui Donald Trump pentru liderii de la Teheran.

Preşedintele american Donald Trump le-a transmis sâmbătă protestatarilor care au participat la manifestaţiile organizate în Iran că administraţia sa îi va susţine în continuare.

"Oamenilor curajoşi şi care suferă în Iran: V-am susţinut încă de la începutul preşidenţiei mele, iar administraţia mea va continua să vă susţină. Urmărim protestele din Iran şi suntem inspiraţi de curajul pe care îl aveţi", a transmis liderul de la Casa Albă printr-un mesaj postat pe Twitter.

Grupuri de protestatari au cerut, sâmbătă seară, demisia ayatollahului Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului, după ce autorităţile de la Teheran au recunoscut doborârea avionului de pasageri ucrainean.

De asemenea, eci de protestatari s-au strâns duminică în Iran pentru a doua zi consecutiv, scandând lozinci împotriva autorităţilor după ce armata iraniană a recunoscut că au doborât un avion de pasageri din greşeală, după ce iniţial au negat că ar fi de vină pentru incidentul aviatic de la Teheran.

Citește și: