Silviu Bănilă
351 vizualizări 16 apr 2018

Cadavrul lui David S. Buckel, în vârstă de 60 de ani, a fost descoperit lângă terenurile de baseball din Prospect Park, în jurul orei locale 6.30 am, de către mai mulţi trecători, informează Departamentul de Poliţie din New York, citat de CNN.

„Eu sunt David Buckel şi mi-am dat foc într-un protest suicidal”, arată o scrisoare de adio redactată de avocat. „Îmi cer scuze pentru această mizerie”.

Într-o altă scrisoare găsită lângă cadavru, avocatul susţine că a apelat la această decizie radicală pentru a trage un semnal de alarmă.

„Poluarea distruge planeta, aerul, apa şi vremea”, a scris Buckel, în scrisoarea transmisă şi sub formă de email, către New York Times. „Cei mai mulţi oameni respiră un aer nesănătos, poluat de combustibilii fosili şi mulţi au murit de tineri, din cauza aceasta - moartea mea, determinată de criza combustibililor fosili, reflectă ceea ce ne facem singuri, cu mâna noastră”.

Buckel, care şi-a canalizat recent energia spre cauze legate de mediu, este cunoscut pentru cazurile căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, din Iowa şi New Jersey, dar şi pentru activitatea de director al Lambda Legal, un ONG care promovează drepturile civile ale comunităţii LGBT.

Buckel a lucrat la cazul celebrului Brandon Teena, un bărbat transsexual, care a fost violat şi ucis în Falls City, Nebraska, în 1993. Povestea Teenei este evocată în filmul „Băieţii nu plâng”, din 1999.

 

Citește și: