Mihai Draghici
118 vizualizări 4 feb 2020

„Trebuie să votăm pentru a respinge abuzul de putere al Camerei Reprezentanţilor, pentru a proteja instituţiile, pentru a respinge un nou precedent care ar distruge concepţia fondatorilor, pentru a bloca amplificarea febrei de tip facţional”, a declarat Mitch McConnell, citat de agenţia de presă Reuters.

„Democraţii din Washington cred că preşedintele Donald Trump a comis un delict major în momentul în care a învins-o pe Hillary Clinton în 2016”, a subliniat liderul grupului republican din Senatul SUA.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, l-a inculpat pe preşedintele Donald Trump pentru abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului. Donald Trump este suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden.

Senatul va stabili prin majoritate de două-treimi dacă Donald Trump este vinovat sau nevinovat. În cazul în care Donald Trump va fi găsit vinovat, va fi destituit. Demiterea preşedintelui Donald Trump este improbabilă în contextul în care Partidul Republican deţine majoritatea în Senatul SUA.

Sursă FOTO: ProfiMedia Images

 

Citește și: