Silviu Bănilă
730 vizualizări 17 ian 2020

Pensionarul britanic Kevin Boff, de 68 de ani, a făcut Crăciunul cu 4,71 lire sterline (în jur de 30 de lei) şi a dat drumul la căldură o dată pe săptămână - comparând traiul său cu şederea în cea mai temută închisoare - Alcatraz. De asemenea, la masa de Crăciun, acesta a mâncat... iaurt.

Kevin Boff, care suferă de dureri şi nu se poate deplasa din cauza sindromului Raynaud, a declarat că stresul i-a afectat şi mai mult viaţa.

Acesta a declarat că s-a produs o încurcătură cu pensia lui şi a fost nevoit să trăiască în condiţii de sărăcie lucie.

Fostul angajat din domeniul farmaceutis a spus că sănătatea lui psihică a avut de suferit în urma incidentului şi a existat riscul sinuciderii.

Boff a declarat că, în 1988, a semnat un contract pentru pensie privată cu Standard Life, prin unul din brokerii companiei de asigurări. Din păcate, bărbatul a fost „scos” din sistemul public de pensii.

Acest lucru înseamnă că oamenii care au pensii private au dreptul să plătească mai puţin la contribuţiile privind pensiile publice.

Boff a declarat că nu a ştiut de aceste schimbări şi ar fi trebuit reînrolat în sistemul normal de pensii, după ce şi-a părăsit locul de muncă, după 16 luni.

Contribuabilii au dreptul la o pensie lunară de 730,60 lire sterline, dar Boff spune că avea dreptul la o deducţie de 180 lire sterline pe lună, datorită problemei legate de pensia privată.

În urma „catastrofei”, cum o numeşte bărbatul, a rămas cu 600 lire sterline lunar, bani din care trebuie să acopere toate costurile. Standard Life investighează acest caz, transmite mirror.co.uk.

foto: Pixabay

Citește și: