Silviu Bănilă
374 vizualizări 16 ian 2020

Ministrul japonez al Sănătăţii a declarat, joi, că un pacient de 30 de ani din Tokyo a fost testat pozitiv în privinţa virusului misterios.

Se pare că bărbatul din prefectura Kanagawa a fost recent în oraşul chinez Wuhan, scrie dailymail.co.uk.

În Wuhan a fost o epidemie de pneumonie, care ar fi dus la apariţia coronavirusului.

OMS a anunţat că noul virus s-ar putea răspândi la nivel global şi a avertizat spitalele din toată lumea cu privire la pericol.

41 de cazuri au fost înregistrate în oraşul chinez Wuhan, începând cu decembrie 2019. Unul dintre pacienţi a murit de pneumonie, cauzată de virusul amintit.

Totuşi, primul caz identificat în afara Chinei a fost în Thailanda, săptămâna trecută. Starea unei femei de naţionalitate chineză, care se afla în vacanţă în Thailanda, a dus la alertarea personalului de pe aeroporturi.

Chiar dacă s-a crezut iniţial că virusul este transmis de animale, OMS a avertizat că acesta poate fi transmis şi de la om la om.

Luni, femeia din China a fost plasată în carantină în Thailanda, având coronavirus. Miercuri, aceasta a putut părăsi spitalul, starea ei fiind mai bună.

Alte posibile cazuri au fost înregistrate la persoane care au revenit în Hong Kong după ce au vizitat oraşul din provincia Hubei. Un alt caz a fost constatat în Singapore.

Medicii s-au temut ca nu cumva SARS, virusul foarte contagios, se află în spatele cazurilor din Wuhan. SARS a ucis sute de oameni în China şi Hong Kong la începutul anilor 2000.

Din fericire, niciun caz de SARS nu a mai fost consemnat din 2004 până în prezent.

Totuşi, SARS, gripa aviară, sindromul respirator din Orientul Mijlociu şi adenovirusul au fost eliminate din investigaţia medicală, au declarat autorităţile.

Citește și: