Andrei Vacaru
98 vizualizări 6 feb 2020

UPDATE - ora 14.40: Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat, într-un răspuns pentru Mediafax, că nu sunt cetăţeni români implicaţi în accidentul feroviar din Italia.

”Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Milano a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele implicate în accidentul feroviar produs astăzi în provincia Lodi. Până la acest moment, autorităţile locale nu au notificat misiunea consulară cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul oficiului consular nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest accident”, informează MAE.

”Consulatul General al României la Milano monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, dacă situaţia o va impune”, mai arată MAE.

În cazul în care, totuşi, există cetăţeni români afectaţi aceştia pot solicita asistenţă consulară la următoarele numerele de telefon ale Consulatului General al României la Milano: +39 02.40098088; +39 02.40074018 (apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă) sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +39 366.108.1444.

Ştirea iniţială:

Autorităţile informează că cele două victime erau mecanici de locomotivă.

Potrivit agenţiei Ansa, la bordul trenului se aflau 28 de pasageri, iar unii dintre ei au suferit traumatisme minore.

De asemenea, o persoană care făcea parte din personalul de curăţenie al trenului a suferit răni serioase, însă viaţa nu îi este pusă în pericol.

Trenul plecase de la Milano şi se îndrepta spre oraşul Salerno, din sudul ţării. Traficul feroviar pe ruta Milano-Bologna a fost suspendat.

Autorităţile anchetează cauzele producerii accidentului.

Foto: CorporateDispatch / Twitter 

 

Citește și: