Alexandra Mortu
428 vizualizări 8 nov 2019

Dispozitivul creat ar putea revoluţiona lumea tehnologiei, cu precădere pe cea a smartwatch-urilor folosite mai ales pentru activităţile fizice.

Datorită acestui „display” numit „alternating-current electroluminescent (ACEL) display” informaţiile sunt redate direct pe piele.  Invenţia este alcătuită dintr-un strat electroluminiscent format din microparticule care emit lumina. Acest strat este „îmbrăcat” în 2 straturi de nanofire compuse din electrozi flexibili.

Nanoparticulele ceramice care se găsesc în polimerul flelexibil ce stă la baza alcătuirii display-ului ACEL îi determină o luminozitate mai mare decât cea a altor display-uri, astfel informaţiile afişate sunt mult mai vizibile chiar şi într-o cameră în care este o lumină puternică.

Display-ul flexibil creat de cercetătorii chinezi este diferit faţă de cele care existau deja prin faptul că poate fi purtat direct pe piele.

„Senzorii epidermali incorporaţi ar putea fi folosiţi la monitorizarea continuă a ritmului cardiac, a pulsului, a nivelului de oxigen din sânge, precum şi a glucozei”, a declarat profesorul Desheng Kong, coordonator al proiectului.

„Toate aceste informaţii vor fi afişate pe display. Sunt foarte importante mai ales pentru atleţi, în timpul antrenamentelor, dar şi în domeniile biomedicale”, a continuat acesta.

Întregul articol despre proiect poate fi citit aici.

 

Foto: Desheng Kong


 

 

Citește și: