Razvan Tupa
147 vizualizări 25 ian 2020

Cooper şi Depp, care cântă împreună cu chitaristul Aerosmith, Joe Perry, în trupa Hollywood Vampires, s-au numărat printre artiştii care au ţinut să fie alături de rockeri aniversarea unei jumătăţi de secol de activitate, şi înmânarea titlului MusiCares Personalitatea anului.

Pe scenă au mai fost Foo Fighters, Sammy Hagar şi John Legend care au cântat cele mai cunoscute piese Aerosmith.

Evenimentul a fost organizat de Recording Academy, şi a strând 6 milioane de dolari pentru serviciile medicale oferite industriei muzicale.

Gazda serii a fost comicul britanic Russell Brand care a glumit pe tema experienţelor pe care rockerii de la Aerosmith le-au avut în trecut cu substanţele interzise.

“E o minune că mai e viu!”, a spus Brand despre solistul Steven Tyler, în vârstă de 71 de ani, numindu-l “cel mai sexy setuagenar din istorie”.

Din trupă fac parte Steven Tyler, Joe Perry, Brad Whitford şi Tom Hamilton.Tyler şi Perry a fost botezaţi multă vreme “gemenii toxici” din cauza abuzului de substanţe interzise. De-a lungul timpului, cei doi au fost internaţi de mai multe ori pentru dezintoxicare şi au trecut prin multe momente delicate. Unul dintre acestea a avut loc în 2009, când Tyler a căzut de pe scenă şi colegii de trupă l-au ameninţat că îl vor înlocui. “În caz că mai cad, dar n-o să se mai întâmple, o să mă puneţi iar pe picioare şi vă iubesc tare pentru asta”, a spus Tyler publicului adunat vineri. Neînţelegerile dintre membrii trupei nu au încetat nici acum. Bateristul Joey Kramer a pierdut în instanţă dreptul de a cânta cu colegii săi la concertul de vineri. Totuşi Kramer a urcat pe scenă pentru a primi trofeul.

Legend a entuziasmat publicul interpretând balada “I Don’t Want to Miss a Thing” iar Kesha a oferit o variantă proprie a hitului “Janie’s Got a Gun”.

Aerosmith s-a format la Boston, în 1970 şi a ajuns cunoscută ca varianta americană a trupei Rolling Stones, remarcându-se prin combinaţia de hard-rock şi blues din muzica lor. Muzica formaţiei include elemente de pop, heavy-metal, glam, R&B şi a inspirat numeroşi alţi artişti rock. Trupa a fost recompensată cu patru premii Grammy, zece MTV Video Music Awards şi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2001, în timp ce, în 2005, s-a clasat pe poziţia 57 în topul 100 al celor mai mari artişti ai tuturor timpurilor realizat de revista Rolling Stone. Printre cele mai cunoscute piese ale grupului american se numără "Walk This Way", "Cryin'", "Janie's Got A Gun", "Dude (Looks Like A Lady)", "Dream On" şi "I Don't Wanna Miss A Thing". Trupa Aerosmith a concertat la Bucureşti în 2010.

Citește și: