Gandul.info
Raluca ION
47 vizualizări 28 oct 2010

Laura şi George W. Bush sunt dependenţi de Blackberry însă unnou gadget şi-a făcut recent loc pe lista lor de priorităţitehnologice. Fosta prima doamnă a Americii a spus într-un interviupentru seria Newsmakers, de la Yahoo, că soţul ei îşi iubeşteiPadul, scrie Huffington Post. "Dimineaţa citeşte pe el Wall StreetJournal, chiar înainte să ne fie adus ziarul pe hârtie", a declaratLaura Bush. Cât despre aplicaţia favorită a fostului preşedinte alAmericii, aceasta este fără discuţie scrabble.

"George joacă constant scrabble", spune ea, adăugând că Bush ecomplet absorbit de această ocupaţie. "Încerc să îi atrag atenţia,să-i spun că încă sunt acolo", a adăugat ea. Laura Bush mai spunecă are un Kindle şi un Blackberry, dar iPadul este pe primul loc înlista ei de dorinţe. "Sper să primesc un iPad de ziua mea care estesăptămâna viitoare", a mărturisit ea, adăugând că îi place săcitească pe Kindle. "Îmi place că pot să fac fonturile mai mari, lavârsta mea e foarte plăcut să pot face asta". Laura Bush împlineştepe 4 noiembrie 64 de ani.

Gadgetul semnat de Barack Obama

De curând, preşedintele SUA, Barack Obama, şi-a lăsat autografulpe iPad-ul unui american suficient de curajos să se apropie de elcu un obiect în mână. "Este probabil primul iPad care a primit unautograf prezidenţial", a declarat ulterior Sylvester Cann,proprietarul tablet PC-ului Apple. Acesta se afla la o întâlnireorganizată pentru susţinerea senatorului de Washington, PattyMurray, la Universitatea din Seattle. A ajuns în faţă, s-a apropiatplin de curaj de cel mai puternic om din lume, a deschis aplicaţiaAdobe Idea şi l-a rugat să semneze. Barack Obama a acceptat, deşila începutul anului spunea că iPadurile sunt o "diversiune", pentrucă "transformă informaţia din ceva util într-o distracţie".

Ce se află pe iPodul reginei Marii Britanii

iPadul nu este singurul gadget de la Apple ajuns în mâinilecelor mai puternici oameni din lume. Însăşi regina Elisabeta a II-aa Marii Britanii are două iPoduri, unul dintre ele fiindu-i dăruitanul trecut chiar de către Barack Obama. Preşedintele american s-aîntâlnit cu regina la Palatul Buckingham şi i-a făcut cadou un iPodplin de filme şi fotografii din timpul vizitei pe care aceasta afăcut-o în SUA. A primit în schimb o fotografie semnată, în ramă deargint, cu ea şi cu Ducele de Edinburgh, un dar standard pentrudemnitarii aflaţi în vizită în Marea Britanie. Potrivit preseiamericane, iPodul mai conţinea şi 40 de melodii celebre dinmusicalurile de pe Broadway. La data la care a primit de la Obamaacest gadget, regina mai avea se pare un iPod, cumpărat în 2005, lasugestia prinţului Andrew. Regina Elisabeta a II-a a început săutilizeze computerul în 2006 şi le trimite cu regularitatee-mailuri nepoţilor ei, susţine un purtător de cuvânt de la PalatulBuckingham care a precizat că, de-a lungul domniei, aceasta a fostmereu la curent cu ultimele trenduri în materie de tehnologie.Totodată, regina obişnuieşte să li se adreseze supuşilor şi peYouTube.

Citește și: