Raluca ION
47 vizualizări 28 oct 2010

Laura şi George W. Bush sunt dependenţi de Blackberry însă un nou gadget şi-a făcut recent loc pe lista lor de priorităţi tehnologice. Fosta prima doamnă a Americii a spus într-un interviu pentru seria Newsmakers, de la Yahoo, că soţul ei îşi iubeşte iPadul, scrie Huffington Post. "Dimineaţa citeşte pe el Wall Street Journal, chiar înainte să ne fie adus ziarul pe hârtie", a declarat Laura Bush. Cât despre aplicaţia favorită a fostului preşedinte al Americii, aceasta este fără discuţie scrabble.

"George joacă constant scrabble", spune ea, adăugând că Bush e complet absorbit de această ocupaţie. "Încerc să îi atrag atenţia, să-i spun că încă sunt acolo", a adăugat ea. Laura Bush mai spune că are un Kindle şi un Blackberry, dar iPadul este pe primul loc în lista ei de dorinţe. "Sper să primesc un iPad de ziua mea care este săptămâna viitoare", a mărturisit ea, adăugând că îi place să citească pe Kindle. "Îmi place că pot să fac fonturile mai mari, la vârsta mea e foarte plăcut să pot face asta". Laura Bush împlineşte pe 4 noiembrie 64 de ani.

Gadgetul semnat de Barack Obama

De curând, preşedintele SUA, Barack Obama, şi-a lăsat autograful pe iPad-ul unui american suficient de curajos să se apropie de el cu un obiect în mână. "Este probabil primul iPad care a primit un autograf prezidenţial", a declarat ulterior Sylvester Cann, proprietarul tablet PC-ului Apple. Acesta se afla la o întâlnire organizată pentru susţinerea senatorului de Washington, Patty Murray, la Universitatea din Seattle. A ajuns în faţă, s-a apropiat plin de curaj de cel mai puternic om din lume, a deschis aplicaţia Adobe Idea şi l-a rugat să semneze. Barack Obama a acceptat, deşi la începutul anului spunea că iPadurile sunt o "diversiune", pentru că "transformă informaţia din ceva util într-o distracţie".

Ce se află pe iPodul reginei Marii Britanii

iPadul nu este singurul gadget de la Apple ajuns în mâinile celor mai puternici oameni din lume. Însăşi regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii are două iPoduri, unul dintre ele fiindu-i dăruit anul trecut chiar de către Barack Obama. Preşedintele american s-a întâlnit cu regina la Palatul Buckingham şi i-a făcut cadou un iPod plin de filme şi fotografii din timpul vizitei pe care aceasta a făcut-o în SUA. A primit în schimb o fotografie semnată, în ramă de argint, cu ea şi cu Ducele de Edinburgh, un dar standard pentru demnitarii aflaţi în vizită în Marea Britanie. Potrivit presei americane, iPodul mai conţinea şi 40 de melodii celebre din musicalurile de pe Broadway. La data la care a primit de la Obama acest gadget, regina mai avea se pare un iPod, cumpărat în 2005, la sugestia prinţului Andrew. Regina Elisabeta a II-a a început să utilizeze computerul în 2006 şi le trimite cu regularitate e-mailuri nepoţilor ei, susţine un purtător de cuvânt de la Palatul Buckingham care a precizat că, de-a lungul domniei, aceasta a fost mereu la curent cu ultimele trenduri în materie de tehnologie. Totodată, regina obişnuieşte să li se adreseze supuşilor şi pe YouTube.

Citește și: