Gilda Popa
963 vizualizări 22 sep 2018

Operatorii de turism anunţă oferte speciale pentru călătorii de toamnă, cu tarife care pleacă de la 50 de euro şi pe care le puteţi găsi aici. Şi pe coasta estică a Africii sunt încă destinaţii exotice la preţuri rezonabile în extrasezon dintre care puteţi alege. Spre exemplu, preţul unei vacanţe de cinci zile în Maroc pleacă de la 150 de euro, cu transport şi cazare incluse.

Maroc

Poziţionate între Mediterana şi Oceanul Atlantic, plajele Marocului sunt o alegere fericită pentru plajă. De la Tanger la Agadir, se găsesc multe locuri de cazare, iar septembrie este timpul potrivit pentru a vizita aceste oraşe, cu temperaturi ridicate, dar suportabile şi foarte puţine ploi. Cele mai populare staţiuni sunt conectate la aeroporturi internaţionale şi turiştii au la dispoziţie multe locuri istorice pe care să le exploreze. Oferte pentru Maroc puteţi consulta aici

Tenerife

Plajele din Tenerife, cea mai mare insulă din arhipelagul Canare din Oceanul Atlantic, aparţinând Spaniei, sunt perfecte pentru plajă până la finalul lunii octombrie. Tenerife in sine nu e o destinaţie scumpă, în special în extrasezon. Preturile sunt de sudul Spaniei sau chiar asemanatoare cu cele din Grecia, din ce povestesc blogerii de travel care au fost acolo. În multe staţiuni sunt panouri cu meniul zilei la intrarea în fiecare terasă. Preţurile sunt între 7 şi 10 euro pentru fel principal plus antreu sau desert şi eventual o cafea. Preţuri rezonabile pentru o vacanţă de toamnă în Tenerife aici.

Maldive

Musonul de sud-vest care afectează arhipelagul Maldive în perioada iulie-august a trecut deja, cerul este senin şi ploile, puţine. Deşi nu este cel mai uscat sezon al anului, preţurile sunt rezonabile, iar locurile de cazare disponibile sunt numeroase. Este timp bun pentru surfing şi scufundări, iar cei norocoşi pot da nas în nas cu delfini.

 

Croaţia

Sezonul turistic este deja încheiat, copiii din majoritatea ţărilor europene s-au întors la şcoală, însă vremea este încă plăcută şi bună de plajă, iar apele sunt calde, şansele de ploaie fiind limitate. Preţurile scad în această perioadă a anului, astfel încât te poţi bucura de o călătorie cu barca, te poţi relaxa pe nisipul călduţ şi poţi explora zonele istorice.

Sri Lanka

Pe coasta de nord-est a statului Sri Lanka încă se mai poate face plajă în septembrie. Este timpul potrivit pentru a vizita golful Arugam şi coasta de la nord de Trincomalee, cu vreme caldă şi ploi puţine. De cealaltă parte a insulei, vremea este umedă, dar încă se poate vizita Triunghiul Cultural - cinci locuri incluse în patrimoniul mondial UNESCO - precum şi parcurile naţionale.

 

Citește și: