Laura Cojocaru
1516 vizualizări 13 ian 2020

Producătorul Prima Tv, Liviu Moldovan a postat pe Facebook un interviu de 4 minute cu Cristina Ţopescu, în care regretata jurnalistă şi-a povestit cele mai importante aspecte ale vieţii.

În ceea ce priveşte copilăria, Cristina Ţopescu a făcut sporturi precum tenis, schi şi gimnastică.

„Gimnastică am făcut de performanţă până la 14 ani, când tatăl meu mi-a zis -Gata cu sportul! Trebuie să te ţii de carte. Nu eşti vreo Nadia Comăneci. Şi dacă tot n-o să ajungi mare, mai bine vezi-ţi tu de treaba ta şi de şcoală-”, a povestit Cristina Ţopescu.

Regretata jurnalistă a fost un copil „năbădâios şi băieţos”, iar în clasa a doua, Cristina a povestit cum a bătut un coleg.

O amintire dragă din viaţa Cristinei Ţopescu a fost legată de bunicul său, călăreţul Felix Ţopescu, care a învăţat-o să citească de pe ziar şi i-a spus poveşti despre monarhia românească: „Cu ziarul, cu presa, a ştiut el ce a ştiut”.

Cristina Ţopescu a mărturisit că şi-ar fi dorit să trăiască în perioada interbelică, pe timpul monarhiei. Unul dintre cel mai importante momente ale carierei sale a fost un interviu realizat cu Regele Mihai 1: „După ce am terminat interviul şi difuzat, Regele Mihai s-a uitat, bineînţeles, şi i-au dat lacrimile, mi s-a povestit. După care m-a sunat domnul Alexandru Paleologu, Conu Alecu, care m-a rugat din tot sufletul lui să-i duc o casetă şi am putut să-i fac bucuria asta înainte să moară”, povestea fiica regretatului comentator sportiv, Cristian Ţopescu.

De asemenea, un alt moment memorabil al carierei sale a fost transmisiunea de la funerariile lui Papa Ioan Paul al doilea, care obişnuia să spună celebrul îndemn: „Nu vă fie teamă”.

Cristina Ţopescu a mărturisit că mereu a avut o reţinere faţă d eoamenii care abandonează uşor: „Viaţa este o luptă şi trebuie să o luăm c ape o normlaitate. Nimic nu se obţine aşa uşor, fără niciun efort.

 

Jurnalista Cristina Ţopescu a murit, ea fiind găsită duminică seară de poliţişti în casa sa din oraşul Otopeni.

Cristina Ţopescu s-a născut la Oradea, în 1960 (avea 59 de ani). A fost fiica lui Cristian Ţopescu, celebru comentator sportiv. A intrat în lumea televiziunii în perioada 1970-1979, când a apărut în emisiuni pentru copii. A absolvit facultatea de Limbi Străine din Bucureşti.

Cunoscută ca prezentatoare de televiziune, în 2013 a devenit membră a PSD, în acel moment a încetat colaborarea cu televiziunea Prima Tv pentru care prezenta „Focus”, principala emisiune de ştiri a televiziunii.

Din 2013 a fost la Antena 3, însă a anunţat că se retrage de la postul de televiziune în 2017, invocând motive personale.

În 1989, jurnalista a încercat să fugă din România şi a fost arestată primind trei luni de închisoare. A fost eliberată din arest pe 19 decembrie 1989.

 

Citește și: