În primul rând, potrivit Brightside, alegeţi să călătoriţi cu un bagaj cât mai uşor, de mână şi veţi beneficia de preţurile reduse pe care multe companii aeriene le pun la bătaie. De exemplu, un zbor de la Billund la Berlin cu Ryanair poate costa şi doar un euro, în timp ce dacă alegeţi să vă luaţi bagaj de cală, poate costa şi de 15 ori mai mult.

În al doilea rând, alegeţi să vă cazaţi în apartamente. Aşa veţi avea o bucătărie unde vă puteţi găti şi salvaţi, astfel, banii pe care i-aţi fi dat la o masă, la restaurant. Cele mai populare site-uri pentru astfel de rezervări sunt:  Airbnb, HomeAway, 9Flats şi Thehomelike.

În al treilea rând, căutaţi să vizitaţi muzeele care au intrare liberă. Colosseumul, de exemplu, poate fi vizitat pe gratis în fiecare primă zi de duminică a lunii, în timp ce Prado, din Madrid, aplică aceeaşi tactică zilnic, între orele 6 şi 8 seara.

În al patrulea rând, dacă nu aveţi în plan să vizitaţi mai multe oraşe şi trebuie să vă asiguraţi deplasarea între ele, evitaţi închirierea unei maşini într-o metropolă. Alegeţi transportul public sau bicicleta.

În al cincilea rând, nu alegeţi cursele directe către destinaţia de vacanţă şi combinaţi mai multe mijloace de transport. De exemplu, zborul până la Roma, completat de o cursă cu trenul până în Veneţia este mai ieftin decât un zbor direct către Veneţia. 


 

Citește și: