Alexandra Mortu
1062 vizualizări 5 nov 2019

Una dintre cele mai populare postări de tip fake news care a apărut pe grupul dedicat susţinerii candidatului la prezidenţiale este cea în care fosta actriţă de filme porno, Mia Khalifa, este prezentată drept o româncă care studiază la în străinătate şi care şi ea îl susţine de Alexandru Cumpănaşu în cursa pentru preşedinţia României. 

 

 

În afara faptului că numele actriţei a fost schimbat în unul mai „românesc”, aceasta se pare că studiază la Oxford University, care se află situată în Marea Britanie, dar va vota la Ambasada României de la Washington, Statele Unite ale Americii.

Însă se pare că majoritatea oamenilor care au văzut postarea nu şi-au dat seama de faptul că postarea este una fake

Ulterior, pe grupul menţionat mai sus a mai apărut o postare care îl înfăţişează pe un bărbat prezentat drept Dan Bursuc, „fost student la o universitate de prestigiu” din Statele Unite ale Americii. Însă în poză nu este producătorul muzical şi impresar român Daniel Paraschiv, cunoscut sub pseudonimul Dan Bursuc, ci un alt tânăr. 

Alţi membri ai grupului s-au arătat inventivi din punct de vedere al meme-urilor.

O altă postare fake o înfăţişează pe celebra cântăreaţă de rap Nicky Minaj care este prezentată drept o româncă ce a donat 30.000 de euro pentru spitalele din România. 

 

Citește și: