Vasile Magradean
59 vizualizări 9 dec 2019

Potrivit unui comunicat al Episcopiei Europei de Nord transmis, luni, episcopul Macarie Drăgoi i-a îndemnat pe credincioşi să evite înrobirea şi gârbovirea produsă de dependenţa de noile tehnologii.

„Preasfinţitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Europei de Nord s-a aflat în vizită pastorală la românii din Norvegia. Duminică, ierarhul s-a aflat în mijlocul românilor din oraşul norvegian Stavanger unde a săvârşit Sfânta Liturghie în noul locaş de cult care urmează să fie achiziţionat de parohia românească din Stavanger, de la comunitatea luterană din zonă. În cuvântul de învăţătură, ierarhul a făcut trimitere la minunea tămăduirii de Hristos a femeii gârbove, relatată în evanghelia duminicală, îndemnându-i pe credincioşii să evite înrobirea şi gârbovirea produsă de dependenţa de noile tehnologii, avertizând în mod special necesitatea protejării copiilor de influenţa lor nocivă. <Nu vă lăsaţi gârboviţi de telefoanele şi Ipad-urile voastre! Ridicaţi privirea din ecran, din acest cer virtual care vă orbeşte sufleteşte! Priviţi cu milă şi grijă la chipurile celor din preajmă, apoi înălţaţi-vă privirea spre cer, privind spre Mântuitorul Hristos, de la Care se pogoară toată darea cea bună şi tot darul desăvârşit!>”, se arată în comunicat.

Copiii şi credincioşii prezenţi la slujbă au primit cărţi de rugăciuni şi mai multe daruri din partea episcopului Macarie Drăgoi, care a vizitat şi la domiciliu câţiva enoriaşi.

„Credincioşii s-au închinat cu multă evlavie şi bucurie Icoanei Maicii Domnului <Stăpâna Fiordurilor> păstrată în biserica parohială din Stavanger”, au subliniat reprezentanţii Episcopiei Europei de Nord.

 

Citește și: