Ana Obretin
135 vizualizări 14 dec 2019

Detaliile acestei înţelegeri financiare nu au fost făcute publice.

Neînţelegerile au pornit după ce văduva lui Tom Petty, Dana York Petty, a depus documente în instanţă care atestă că deţine controlul asupra moştenirii artistului. Fiicele lui Petty dintr-o căsnicie anterioară, Adria şi Annakim, susţineau că tatăl lor a dorit ca şi ele să aibă drepturi asupra operei lui.

Dana York Petty a afirmat că cele două femei o împiedică să se ocupe de moştenire, dar şi că i-au insultat pe foştii colegi de trupă ai regretatului său soţ.

Fiicele muzicianului doreau şi să blocheze lansarea unor materiale solo înregistrate în urmă cu 25 de ani. Văduva rockerului american dorea să includă piesele nelansate pe o ediţie aniversară a albumului "Wildflowers", dar una dintre fiice, Adria, s-a opus şi a încercat să blocheze procesul.

Adria Petty a înaintat, în luna aprilie a acestui an, o petiţie prin care o acuza pe Dana York Petty că a ignorat două dintre dorinţele menţionate în testament de regretatul muzician.

Cele două fiice ale muzicianului i-au cerut văduvei acestuia suma de 5 milioane de dolari.

Tom Petty s-a născut în statul american Florida în 1950. El a devenit celebru atât ca ca artist solo, cât şi ca membru al formaţiei The Heartbreakers şi al grupului The Traveling Wilburys. De-a lungul carierei, muzicianul, cunoscut pentru piese ca "Free Fallin'", "American Girl" şi "Won't Back Down", a vândut peste peste 80 de milioane de albume. Acesta a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 2002.

Tom Petty a murit pe 2 octombrie 2017, la vârsta de 66 de ani.

 

Citește și: