Silviu Bănilă
383 vizualizări 11 ian 2018

Jalandhar Nayak, în vârstă de 45 de ani, locuieşte la zece km de şcoala în care învaţă cei trei fii ai săi şi a dorit să-i aibă mai des acasă, scrie BBC.

Călătoria lor dura însă trei ore, din cauza carosabilului inaccesibil şi bărbatul a decis să construiască propria cale de acces.

În ultimii doi ani, indianul s-a trezit în fiecare dimineaţă, şi-a luat uneltele şi a muncit timp de opt ore la drum, spărgând pietre şi îndepărtând bolovani.

El a sperat că fii săi vor veni mai des acasă, măcar în weekend şi de sărbători, după finalizarea drumului.

Autorităţile indiene au promis că vor finaliza restul drumului, pentru a face legătura între satul lui Nayak şi şcoala unde învaţă copiii săi.

Mai mult, oficialii guvernamentali au spus că-l vor plăti pe Nayak pentru munca depusă. Din păcate, bărbatul nu a primit ajutor de la autorităţile locale şi s-a adresat unui for superior, care a luat măsuri.

„Am fost impresionat să văd că Nayak nu a tăiat niciun copac, pentru a construi drumul”, a declarat Sibashakti Biswal, un reporter local, care a realizat un interviu cu eroul local.

El a precizat că porţiunea de drum construită de Nayak este atât de bine realizată, încât va permite şi traficul rutier.

Presa naţională îl compară pe Nayak cu Dasharath Manjhi, „omul munţilor” din Bihar, care a construit un drum printre dealuri, pentru a face legătura între satul său şi cel mai apropiat oraş.

Citește și: