Laura Cojocaru
1159 vizualizări 31 ian 2019

Supărat că şi-a lovit maşina în ceea ce părea o gură de canal, un şofer din Florida a sunat la Poliţie să anunţe pericolul de pe marginea unei şosele. Când au sosit să vadă despre ce este vorba, nu mică le-a fost mirarea poliţiştilor, când şi-au dat seama că - de fapt - groapa era gura unui tunel săpat în direcţia unei bănci.

”Mi-ar plăcea să spun că am văzut ceva asemănător într-un film, dar tunelul acesta este mult prea îngust. Este ceva unic. Cu siguranţă, nu ai nicio problemă cu spaţiile mici, dacă ai făcut aşa ceva”, a declarat Michael Leverock, agent special FBI, citat de CNN

Tunelul este îngust, având un diametru de 60 de centimetri şi o lungime de aproximativ 50 de metri. Porneşte dintr-o pădure, unde intrarea era ascunsă cu lemne şi cartoane şi se opreşte în apropierea băncii. Autorităţile cred că mai multe persoane au lucrat la săparea acestuia, utilizând târnăcoape, un troliu şi un cărucior pentru extragerea pământului săpat, precum şi un generator. Tunelul nu a ajuns la bancă, a declarat FBI, adăugând că investighează descoperirea ca o tentativă de furt. Nu au fost făcute arestări.

În interiorul tunelului, poliţia a găsit un generator, cizme şi unelte pentru săpat: ”Deocamdată nu ştim cine ar putea fi în spatele construirii tunelului. Bănuim că cineva plănuia să jefuiască banca”, a declarat FBI, care a făcut apel la cei care recunosc vagonetul sau generatorul ori au auzit pe cineva discutând despre tunel, să sune la 911.

 

 

Citește și: