Gandul
951 vizualizări 15 ian 2020

Oficialii australieni au decis că dromaderii sălabetici reprezintă un real pericol pentru populaţia australiană, în contextul unei secete severe. În Australia de Sud, cirezi de dromaderi se apropiau din ce în ce mai mult de zonele locuite, fiind în căutare de apă şi hrană. În acest fel, dromaderii aveau potenţial de a periclita rezervele satelor, provocând pagube materiale şi reprezentând un pericol pentru automobilişti.

 

 

Campania de sacrificare a dromaderilor s-a desfăşurat pe o perioadă de cinci zile, în teritoriul Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara.

Directorul general al teritoriului s-a adresat apărătorilor cauzelor animale, menţionând că situaţiile extreme cer măsuri disperate:

„Înţelegem îngrijorările apărătorilor cauzei animalelor, dar există multă dezinformare legată de realităţile vieţii animalelor sălbatice non-endemice, în una dintre cele mai aride şi mai izolate zone de pe Terr. Seceta persistentă, care nu este greu de administrat pentru fauna indigenă, generează situaţii de slăbiciune gravă în rândul dromaderilor sălbatici”, a declarat Directorul genera, potrivit il manifesto.

Foto: Twitter The Modern Outback

Citește și: