Laura Cojocaru
1195 vizualizări 26 nov 2019

Sierra Strangfeld din Wisconsin era însărcinată în 20 de săptămâni când copilul ei nenăscut a fost diagnosticat cu trisomia 18, potrivit Daily Mail

Malformaţia cromozomial deformează părţi ale corpului şi ale organului bebeluşului. Un nou născut cu asemena malformaţie trăieşte, de regulă, mai puţin de 24 de ore.

Totuşi, femeia nu a vrut să-l avorteze. L-a născut, l-a ţinut în braţe şi după trei ore, bebeluşul a murit.

Femeia a dorit să facă un act de caritate pentru bebeluşii născuţi prematur şi a petrecut 63 de zile pentru a-şi extrage laptele matern şi pentru a-l dona.

Sierra şi soţul ei au fost extrem de fericiţi la auzul veştii venirii pe lume a celui de-al doilea copil.

Pe prima fetiţă Sierra nu a putut să o alăpteze şi era extrem de fericită când se gândea că va avea această şansă când se va naşte băieţelul.

Dar, când sarcina ajunsese la 20 de săptămâni, femeia a aflat o veste cumplită: copilul suferea de sindromul trisomia 18.

„Nu s-a pus problema unui avort. Am vrut să facem cunoştinţă cu nepreţuitul nostru dar de la Dumnezeu şi să-l tratăm ca pe un bebeluş cu care am fost binecuvântaţi”, a povestit femeia.

După ce a născut, femeia a petrecut puţin timp cu fiul ei. După trei ore bebeluşul a murit.

La scurt timp, femeia a hotârât să-şi doneze laptele matern:

„Nu i-am putut salva viaţa bebeluşului meu. Dar, donând lapte matern, pot salva vieţile altor bebeluşi”, a declarat Sierra.

Copiii cu trisomia 18 sau sindromul Edwards au trei copii ale cromozomului 18, în loc de doua copii, aşa cum este normal. Acest cromozom în plus este letal pentru majoritatea copiilor născuţi cu aceast sindrom.

Citește și: