Laura Cojocaru
860 vizualizări 14 feb 2019

Candy Duke şi soţul ei, Jim, se plimbau pe plaja Padre Island din Texas, când au găsit sticla cu un mesaj vechi de 56 de ani.  

Deşi se distingea textul „Sparge sticla”, cuplul a preferat să extragă cu grijă biletul decolorat. Aşa au desoperit că în anul 1960 au fost eliberate în ocean 7.863 de sticle, ca parte a unui ştiinţific. Potrivit Administraţiei Americane a Oceanelor şi Atmosferei (NOAA), în fiecare sticlă s-a aflat un bilet cu instrucţiuni. Cei care găseau sticla aveau misiunea de a trimite prin poştă informaţii despre locul exact în care au găsit obiectul, în schimbul unei recompense de 50 de cenţi.

Scopul acestui studiu era adunarea datelor despre rolul pe care curenţii oecanului îl jucau în mişcarea creveţilor tineri din zonele de reproducere din larg către zona ţărmului.
 

„Când am luat sticla, credeam că am câştigat un premiu, ca o croazieră, de exemplu. Nu am vrut să spargem sticla, de aceea ne-am chinuit puţin să ajungem la bilet”, a declarat Candy.

Familia Duke a afirmat că sticla va avea un loc de cinste în colecţia lor de comori găsite în timpul plimbărilor de plajă. 

 

Citește și: