Silviu Bănilă
3419 vizualizări 18 apr 2018

Pentru a locui în oraşul idilic, cetăţenii trebuie să lucreze pentru gigantul minier BHP, scrie Daily Mail. Acomodarea, sala de sport şi piscina uriaşă, toate sunt furnizate gratuit de către companie.

Crystal Drinkwater, în vârstă de 34 de ani şi partenera sa de viaţă, Tyson Whillas, în vârstă de 28 de ani, lucrează împreună la compania minieră din Leinster şi locuiesc în oraş de circa un an.

În ciuda beneficiilor absolute, Drinkwater a declarat că nu există „o cale uşoară”. „Oamenii lucrează aproape fără oprire, suntem foarte izolaţi şi am făcut numeroase sacrificii”, a declarat aceasta.

„Suntem aici să ne facem treaba şi am trecut prin multe, asta ne uneşte - există un obiectiv comun. Spiritul de comunitate este absolut fantastic”.

Cuplul s-a mutat din Port Lincoln în Leinster şi Drinkwater a declarat că tranziţia de la viaţa lângă ocean la cea prăfuită din sălbăticia oraşului a fost dificilă.

„Oamenii de aici devin familia ta. După ce devii locuitor al oraşului, îţi dai seama de frumuseţea lui. Conduci pe un drum roşu, prăfuit şi apoi intri în Leinster, unde totul este verde. Vezi palmieri în staţia de autobuz. Este fantastic”, a povestit Drinkwater.

Mai mult, şeful poliţiei, Paul Vargas, a declarat că rata criminalităţii este extrem de scăzută, faţă de alte zone vecine. Vargas face parte dintr-un grup de trei poliţişti, care veghează asupra orăşelului cu 500 de locuitori.

foto: Instagram, Daily Mail

foto: Instagram, Daily Mail

foto: Instagram, Daily Mail

foto: Instagram, Daily Mail

Citește și: