Laura Cojocaru
694 vizualizări 17 ian 2020

Este pentru prima dată în România când un serial întreg este retras de la difuzare, potrivit Paginademedia.

Decizia Curţii de Apel obligă Antena Group să retragă de la difuzare şi să nu mai exploateze serialul Fructul Oprit.

Aycan Ece Yoren şi Melek Gencoglu, două scenariste din Turcia care au lucrat în anul 2008 la scenariul telenovelei „Aşk-ı Memnu'” („Iubire ascunsă”), inspirată din aceeaşi carte după care s-a realizat şi serialul „Fructul oprit” au deschis acţiunea pe 30 ianuarie, la Tribunalul Bucureşti, acuzând nerespectarea dreptului la proprietate intelectuală.

În prima instanţă turcoaicele nu au avut câştig de cauză, dar au atacat decizia, iar instanţa a admis apelul scenaristelor.

Acum turcoaicele au câştigat procesul şi vor primi de la Antena Group 920 de euro, cu titlul de cheltuieli de judecată, şi 4.000 de euro, cu titlul de cheltuieli de judecată în apel. De asemenea, se impune retragerea de la difuzare a serialului în cauză: „Obligă pârâta să retragă de la difuzare, respectiv să restricţioneze accesul utilizatorilor la difuzarea serialului „Fructul oprit” sau orice altă comunicare publică a serialului, atât în România, cât şi în străinătate, în limba română sau în orice altă limbă prin intermediul platformei on-line AntenaPlay, a site-urilor de internet sau a altor platforme online”.

Reprezentanţii Antena Group au declarat anul trecut pentru Paginademedia.ro că nu au ascuns faptul că s-au inspirat dintr-un roman turcesc:

„Aşa cum am precizat, la lansarea serialului „Fructul Oprit” în România, scenariul primului sezon are la bazã romanul turcesc „Aşk-ı Memnu”, după care s-au făcut mai multe ecranizări de-a lungul timpului.

 

Foto: Michaela Prosan Instagram

Citește și: