Silviu Bănilă
1378 vizualizări 14 feb 2019

Mulţi regizori critică Academia, care vrea să prezinte patru premii în pauzele publicitare ale celei de-a 91-a ediţii a Galei Oscar, din 24 februarie 2019, scrie The Hollywood Reporter.

„Aceasta nu este nimic altceva decât o INSULTĂ la adresa acelora dintre noi care şi-au devotat vieţile şi pasiunile pentru a-şi face meseria”, se arată în scrisoarea respectivă. Regizorii, editorii, producătorii, sunetiştii, cu toţii solicită Academiei de Film să renunţe la ideea respectivă.

Citatele fac parte dintr-o scrisoare deschisă semnată, printre alţii, de Martin Scorsese, Quentin Tarantino şi Spike Lee.

 Mai sunt 11 zile până la Premiile Oscar din 24 februarie 2019 şi Academia se confruntă cu o adevărată REVOLTĂ. „Când recunoştinţa pentru cei care produc filme excepţionale este diminuată chiar de instituţia care ar trebui să o protejeze, Academia nu mai respectă promisiunea de a onora filmul ca formă de artă şi colaborare”, se arată în scrisoarea semnată de marii regizori.

Într-un email transmis luni celor care fac parte din Academie, preşedintele John Bailey, care aparţine branşei directorilor de imagine, a vorbit despre planurile din acest an, inclusiv despre prezentarea Oscarurilor pentru patru categorii - cinematografie, editare film, scurtmetraj acţiune şi machiaj/coafură - în PAUZELE de PUBLICITATE.

 Bailey a motivat că Academia „onorează în continuare realizările pentru toate cele 24 de categorii de la Oscar”. În cazul celor patru categorii din pauzele publicitare, câştigătorii îşi vor susţine discursurile mai târziu, dar tot în timpul galei. Planul presupune şi o rotaţie anuală, astfel încât cel puţin patru categorii Oscar vor fi folosite în acest fel, în 2020.

Citește și: