Sorin Bogdan
2020 vizualizări 12 feb 2019

Însoţit de câţiva prieteni, un bărbat a intrat într-o casă părăsită de la marginea oraşului Houston, Texas, să fumeze marijuana. Spre stupefacţia lor, în garaj au dat peste un tigru imens, închis într-o cuşcă improvizată. 

Speriat, bărbatul a sunat la 911, însă i-a fost destul de greu să-i convingă pe poliţişti că vorbeşte serios, notează BBC. ”L-am întrebat dacă locuieşte acolo, iar când am aflat motivul pentru care intrase în casă, am vrut să ştim câtă ”iarbă” a fumat. Dar omul insista că spune adevărul,” a povestit John Alderete, de la Poliţia din Houston.

 

O patrulă a fost trimisă la faţa locului, pentru a verifica informaţia şi poliţiştilor care îşi imaginau amuzaţi că vor da peste nişte indivizi drogaţi ce au halucinaţii le-au cam pierit zâmbetele, când au găsit fiara de 300 de kg în cuşca de sârmă. Casa părea nelocuită, însă lângă cuşca animalului erau lăsate câteva pachete cu carne.

Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a descoperi cum a ajuns tigrul în garajul casei părăsite şi au chemat specialiştii de la Protecţia animalelor, care l-au sedat şi l-au dus la un adăpost pentru animale, de unde va fi trimis spre un parc zoologic.

 

Experţii de la World Wild Life apreciază că în lume mai trăiesc doar aproximativ 4.000 de tigri, aflaţi în pădurile din sudul şi sud-estul Asiei sau în ţinuturile îndepărtate din estul Rusiei. Animalul găsit la Houston nu era agitat şi pare destul de obişnuit cu oamenii.

 

 

Citește și: