Gandul
2138 vizualizări 16 ian 2020

Kadhi-ul regional (judecătorul), Sheikh Abdul Noor Kakande, a declarat că Sheikh Mutumba, de 27 de ani, a fost investigat în urma incidentului „nefericit”.

Imamul-şef al organizaţiei religioase Masjid Noor din Kyampisi a declarat că doreşte să păstreze integritatea religiei în sine.

Sheikh Mutumba s-a însurat fără să ştie cu un bărbat cu nume de femeie, Swabullah Nabukeera şi a stat două săptămâni alături de „soţia” lui, până să descopere crudul adevăr.

Adevărul a ieşit la iveală după ce poliţia l-a arestat pe „Nabukeera” pentru furt şi în urma percheziţiei corporale s-a descoperit că este bărbat.

Numele său real este Richard Tumushabe. Sheikh Mohammmed Ssemambo, preşedintele Comitatului Musulman Namagabi, este şocat de incident. „Am aflat despre incident. Ca lider musulman, ar fi trebuit să urmeze Coranul şi să-şi ia o nevastă”.

Sheikh Mutumba este însă devastat de incident şi pare că a căzut în depresie. „Este distrus de ruşine şi are nevoie de consiliere”, a declarat un apropiat.

„Mireasa” a făcut tot ce ţinea de ea, curăţenie, a spălat rufe, a gătit şi alte lucruri când soţul era plecat şi nu a fost uşor să-şi dea seama că s-a deghizat în femeie”, a povestit un vecin de-al bărbatului care s-a însurat din greşeală cu un alt...bărbat.

„Purta mereu haine femeieşti şi vorbea ca o femeie, dar stătea mare parte din timp în casă”, a adăugat Henry Mukwaya, vecinul lui Mutumba, informează monitor.co.ug.

 

Citește și: