Florin Jinga
5042 vizualizări 26 aug 2018

De la plajele nisipoase până la apele limpezi, poţi crede că ai văzut totul atunci când vine vorba de viaţa insulară, chiar dacă doar din fotografii.

Totuşi, există o mulţime de insule unice şi uimitoare care merită descoperite, iar multe dintre ele nu sunt aşa cunoscute, în ciuda frumuseţii şi a spectacolului pe care îl oferă.

Iată ce insule nu trebuie să ratezi:

Insula Réunion, Franţa

"Insula Reunion este un teritoriu al insulei franceze situată în Oceanul Indian şi este o alternativă fantastică la popularele Maldive", potrivit site-ului HomeToGo.

"Înconjurată de plaje frumoase, insula găzduieşte, de asemenea, păduri tropicale luxuriante şi este destinaţia perfectă pentru iubitorii de natură. Insula este paradisul fotografilor, cu multe trasee impresionante pentru drumeţii, vulcani glorioşi şi ape albastre turcoaz, iar populaţia locală care este prietenoasă face experienţa cu atât mai plăcută", adaugă sursa.

Insulele Egadi, Italia

Aflate la vest de coasta Siciliei, insulele Egadi sunt reprezentate, de fapt, de trei întinderi de pământ în mijlocul mării: Favignana, Levanzo şi Marettimo. Aici trăiesc peste 5.000 de locuitori, cei mai mulţi dintre ei pe insula Favignana.

Aceste insule sunt un secret italian, potrivit HomeToGo - cel puţin până acum.

"Insulele Egadi sunt trei insule de pe coasta de vest a Siciliei. Datele noastre arată că această insulă este aproape exclusiv vizitată de italieni, deşi include toate caracteristicile care fac călătoriile perfecte: plaje incredibile, soare, mâncare apetisantă şi vinuri fantastice.

Curaçao, Olanda

Curaçao, o insulă situată în partea de sud a Mării Caraibelor, combină cel mai bine atmosfera din Caraibe şi Europa, potrivit HomeToGo.

"Pe această insulă olandeză veţi găsi plaje minunate şi o arhitectură inspirată din Europa", o descrie un purtător de cuvânt. "Unul dintre cele mai colorate părţi ale insulei este districtul Pietermaai. Acest cartier răsunător este un loc minunat, renumit pentru baruri şi restaurante şi este ceva ce nu trebuie să ratezi când vizitezi insula".

Insulele Feroe


Insulele Feroe sunt o destinaţie de vară "revigorantă", potrivit HomeToGo.

"Prea adesea ignorate de către turişti, deoarece aceştia preferă de obicei destinaţii unde pot sta la soare pentru a căpăta bronzul perfect, aceste insule oferă o minune naturală", a spus purtătorul de cuvânt.

Cea mai bună perioadă pentru turism este în timpul verii, mai exact din iunie până în august, când zilele sunt foarte lungi, vremea este plăcută, şi cele mai multe servicii pentru turişti sunt deschise. 

Insulele Azore, Portugalia

Aventurierii nu trebuie să caute mai departe, potrivit HomeToGo.

"În largul coastei de vest a Africii, Azore sunt un grup portughez de insule care oferă toate lucrurile pe care le-aţi putea dori pentru o aventură perfectă vara. Arhipelagul oferă sporturi maritime de mare clasă şi activităţi precum scufundări, surfing şi multe altele. Împreună cu mâncăruri portugheze gustoase şi nişte plaje care îţi taie răsuflarea, insulele ar trebui să fie pe lista dumneavoastră înainte de a deveni noul loc pentru întreaga Europaă".

Paros, Grecia

Renee Sundgren, manager social media la Topdeck Travel, a fost de acord că Paros nu primeşte atenţia pe care o merită.

"Paros, cu o frumuseţe naturală de neegalat şi plaje uimitoare, nu trebuie ratată. Ideală pentru tinerii călători şi pentru cupluri, Paros oferă tot ceea ce v-aţi aştepta de la o insulă în bisericile Cyclades - biserici cu albastru, sate pline vopsite în alb şi răsărituri magice", a spus aceasta.

Deia, Spania

În timp ce Mallorca nu este chiar aşa necunoscut ca oraş, Emma Leggat, director de comunicare la Hotel Tonight, sugerează că se îndreaptă către "satul de poveste" al oraşului Deia, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO "datorită superbului său peisaj montan".

"Cei care sunt tipul artistului să ia aminte: Deia a atras pe toată lumea de la David Bowie la Beyoncé datorită comunităţii sale creatoare, galeriilor de artă şi a scenei muzicale", spune Leggat.

Kauai, SUA

"Kauai atrage o mulţime diferită faţă de insulele Oahu sau Maui cu farmecul său liniştit", spune Leggat. "Aventurierii vor iubi drumeţiile prin peisajeler accidentate şi cascadele nemaipomenite, în timp ce există o mulţime de hoteluri de lux pentru cei care doresc o experienţă mai îndulgentă", adaugă aceasta.

Madeira, Portugalia

Insulele din arhipelagul Madeira sunt faimoase pentru vinuri, precum şi pentru vegetaţia şi fructele subtropicale.

"Când oamenii vin pentru prima oară în Madeira, adesea spun că nu se simt ca în Europa", a adăugat Silvia Dias, directorul de strategie şi marketing pentru Discover Madeira.

"Arhipelagul subtropical se află la aceeaşi latitudine cu Marocul, cu căldură pe tot parcursul anului şi cu unele dintre cele mai fertile condiţii de creştere din lume - acest lucru face ca peisajul să fie incredibil de bogat", a adăugat aceasta.

Lanzarote, Spania

Dacă nu vreţi să mergeţi în Ibiza, fasimoasă pentru petreceri şi distracţie, Lanzarote este o alternativă excelentă dacă căutaţi o vacanţă spaniolă, potrivit lui Leggat.

Peisajul natural de pe Lanzarote este deosebit de variat şi interesant pentru vizitatori: locurile sunt foarte bogate în culori, iar multe din plajele de pe Lanzarote au un nisip vulcanic fin negru.

Foto: Hepta

Citește și: