Florin Jinga
1322 vizualizări 29 aug 2018

În octombrie, când amintirile de vară încep să piardă din contur şi temperaturile se înmoaie, călătorii caută un loc bun pentru a scăpa.

Luna octombrie este sezonul de mijloc, perioada de călătorie chiar înainte sau după sezonul turistic de vârf, când aglomeraţia scade, iar preţurile sunt mai mici, pentru multe destinaţii turistice de top, iar călătorii experimentaţi îşi planifică deja călătoriile.

Printre cele mai bune locuri de vizitat în luna octombrie se numără oraşul bântuit Savannah, Georgia, cea mai mare sărbătoare a Oktoberfest din lume, în Munchen, Germania, şi centrul cultural din Marrakesh, Maroc.

Iată zece locuri pe care nu trebuie să le ratezi în octombrie: 

Savannah, SUA

Nu este un loc mai bun pentru a petrece luna de Halloween decât în oraşul care se presupune că este unul dintre cele mai bântuite din America.

În Savannah, Georgia, puteţi explora istoria misterioasă a oraşului prin tururi târzii ale hotelurilor, caselor, restaurantelor şi cimitirelor, despre care se spune că au o energie paranormală. Sunt scene de "poveşti întunecate ale crimei", "acte de gelozie" şi "decesele tragice ale celor dragi", potrivit Ghost City Tours.

Albuquerque, SUA

În fiecare an, mii de oameni călătoresc în New Mexico, pentru Festivalul Internaţional de Baloane cu aer cald din Albuquerque, un festival de nouă zile.

Sute de baloane, de mărimi ce variază între 15 şi 25 m, se înalţă deodată în aerul proaspăt al dimineţii, iar apoi se lasă purtate de adierea blândă a vântului peste Albuquerque şi Rio Grande. 

Jackson Hole, SUA

Octombrie este în mijlocul extrasezonului în valea pitorească Jackson Hole din Wyoming. Asta înseamnă că veţi avea mai mult spaţiu pentru a explora munţii, pentru a vedea elanii şi pentru a face o baie în izvoarele naturale, într-o zonă care devine rapid un important obiectiv turistic.

Oraşul Jackson este la doar 45 de minute de Parcul Naţional Grand Teton şi la două ore de Parcul Naţional Yellowstone. Dacă nu vă deranjează vremea rece, atunci octombrie este un moment bun pentru a face o escapadă.

Trinidad şi Tobago

Dacă căutaţi o destinaţie tropicală pentru a scăpa de vremea rece din octombrie, nu căutaţi mai departe. Destinaţia este faimoasă pentru plajele sale din regiunea de vest, unde turiştii pot practica sporturi acvatice.

Octombrie este una dintre cele mai fierbinţi luni ale anului pe insule şi, deşi se încadrează în mijlocul sezonului ploios al ţării, de obicei nu se strică vremea cu mai mult de o ploaie scurtă pe după-amiază. Este posibil să existe riscul unor furtuni mai serioase.

Montevideo, Uruguay

Octombrie este momentul în care soarele începe să-şi facă simţită prezenţa în Montevideo, capitala Uruguayului - dar încă mai ai timp înainte de valul de turişti din decembrie şi ianuarie.

Vremea plăcută vă va ajuta să exploraţi oraşul vechi, să vă pierdeţi într-o piaţă stradală în aer liber şi să luaţi masa la Mercado del Puerto, un paradis pentru iubitorii de carne. Nu uitaţi să vă plimbaţi sau să mergeţi cu bicicleta pe La Rambla, bulevardul de-a lungul întregii linii de coastă a oraşului. Este modalitatea perfectă de a petrece o după-amiază însorită.

Lisabona, Portugalia

În Lisabona veţi găsi palate vechi şi castele, străzi pietruite şi privelişti pitoreşti ale dealurilor. De asemenea, găzduieşte unele dintre cele mai bune fructe de mare din Europa.

Printre obiectivele turistice pe care trebuie neaparat să le vezi se numără: Catedrala Se, Grădin Zoologică, Funicularul Santa Justa, Gara Oriente şi Statuia Cristo Rei.

Munchen, Germania

Dacă sunteţi un iubitor al berii, atunci destinaţia perfectă pentru luna octombrie este München, Germania, la cea mai mare sărbătoare Oktoberfest din lume.

Pe parcursul a 16 zile, vizitatorii din întreaga lume beau 7 milioane de litri de bere şi se bucură de plimbări în parcul de distracţii, jocuri şi atracţii. Evenimentul atrage milioane de călători însetaţi şi ar trebui să o aveţi în vedere pentru o călătorie în Europa.

Antalya, Turcia

Oraşul Antalya, Turcia, oferă un mixt perfect de plaje relaxante şi cultură turcă autentică.

Puteţi petrece ore întregi navigând în labirintul străzilor pietruite din oraşul vechi. Să nu pierdeţi vechile relicve, cum ar fi Poarta lui Hadrian, Cetatea Romană, Moscheea lui Tekeli Mehmet Paşa şi Muzeul Etnografic din Antalya.

Dubai, Emiratele Arabe Unite

Va fi o vreme caldă indiferent de ce anotimp alegeţi să vizitaţi Dubai, capitala strălucitoare a Emiratelor Arabe Unite. Vă recomandăm să vizitaţi oraşul în octombrie, când mercurul scade sub trei cifre, dar cu câteva luni înainte ca oraşul să fie împânzit de turiştii care vin în timpul sezonului "rece".

Dacă v-aţi hotărât să alegeţi Dubai, trebuie neaparat să vizitaţi Burj Khalifa, Dubai Mall, Palm Jumeirah, Dubai Creek şi Burj Al-Arab.

Bagan, Myanmar

Trebuie să vezi neaparat oraşul vechi Bagan din Myanmar ca să crezi că există. Odată capitala unei împărăţii antice, Bagan găzduieşte mai mult de 2.000 de temple budiste, unde vizitatorii sunt nevoiţi să petreacă zile întregi pentru a le explora.

Să nu pleci din Bagan înainte să vezi răsăritul şi apusul din vârful celui mai înalt templu, o imagine pe care o vei vedea o dată în viaţă.

Foto: Hepta

Citește și: