Diana Grigore
724 vizualizări 22 ian 2020

„ Sunt cinci sau şase colegi. Noi am luat o hotărâre în Biroul permanent naţional. Deja am anticipat acest lucru, este normal. Grupul PSD de la Senat va hotărâ prin vot cine va fi candidatul. O să fie o propunere din partea PSD, nu vom merge cu propunerea tot cu domnul Meleşcanu. Nu este membru al PSD, dânsul este afiliat”, a spus Marcel Ciolacu, la Realitatea Plus.

Liderul PSD a subliniat, însă, că e dreptul lui Teodor Meleşcanu să fie la conducerea Senatului până la publicarea deciziei CCR în Monitorul Oficial.

„ Constituţional există o decizie, urmează să vina motivarea. E dreptul domnului Meleşcanu să vadă motivarea, de ce anume a fost neconstituţională numirea dânsului sau ce conflict juridic o fi existat acolo. Are acest drept oferit de lege.
Am luat act şi de decizia domnului Meleşcanu, este preşedintele Senatului. Presupun că după motivare vom propune un nou preşedinte la Senat. Este posibil să se facă această schimbare până vom vota moţiunea. Moţiunea se votează în februarie. Atributul datei este al Biroului Permanent Reunit”, a completat Ciolacu.

Reacţia vine în contextul în care judecătorii Curţii Constituţionale au decis, miercuri, că Teodor Meleşcanu a fost ales nelegal în funcţia de preşedinte al Senatului.

CCR a dezbătut, miercuri, sesizarea de neconstituţionalitate a parlamentarilor ALDE, PNL, PMP, UDMR şi a unor senatori neafiliaţi privind alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului.

Teodor Meleşcanu a fost ales pe 10 septembrie 2019, la propunerea PSD, preşedinte al Senatului.

Citește și: