64 vizualizări 10 oct 2019

"Moţiunea de astăzi nu va trece. Aţi mai încercat acest lucru şi v-aţi făcut de râs la vot. Pentru că nu toţi parlamentarii stau încolonaţi în spatele aşa-zisului viitor premier, domnul Orban, cunoscut doar prin contraperformanţa de la Ministerul Transporturilor şi talentul artistic. Nu toţi se regăsesc în proiecţia voastră de austeritate, de tăieri masive din veniturile oamenilor. Nu toţi sunt confortabili cu lipsa voastră de viziune şi echipă. De aceea ultima moţiune nu a trecut şi de aceea nu va trece nici aceasta. Pentru că oamenii de bună credinţă nu pot da un vot real de sprijin şi susţinere pentru nimic. Aroganţa de care daţi dovadă acum v-a mai costat o dată ruşinea de a vă vedea picată la vot moţiunea. Astăzi veţi trăi din nou această ruşine, pentru că nu aţi învăţat lecţia responsabilităţii", a sppus premierul Viorica Dăncilă.

"Sunt parlamentari care se vor întoarce după această zi în comunităţile pe care le reprezintă şi în faţa cărora vor trebui să răspundă. Vor trebui să explice primarilor că proiectele lor pentru oameni nu se vor mai întâmpla. Vor trebui să dea socoteală că v-au lăsat să opriţi PNDL-urile, investiţiile demarate în comune, să daţi afară 400.000 de bugetari şi să eliminaţi toate măsurile de sprijin pe care noi le-am implementat! Vor trebui să explice că au lăsat “alianţa tăierilor” să decidă destinul acelor comunităţi, destinul românilor Sunt mulţi parlamentari care au responsabilitatea votului şi care înţeleg foarte bine că alături de voi nu există viitor şi nu există progres. Iar astăzi veţi învăţa această lecţie usturătoare!

Şi vă mai spun un lucru, stimaţi colegi: să nu subestimaţi Partidul Social Democrat! Să nu credeţi că ne vom opri vreodată, de la putere sau din opoziţie, să luptăm contra voastră, a celor ce vreţi să dezbinaţi România şi s-o vedeţi din nou în sărăcie. Şi, pentru că eu personal nu cred că vreţi în mod real să guvernaţi această ţară, vă îndemn să vă imaginaţi scenariul alegerilor de anul viitor cu PSD în opoziţie şi cu voi, alianţa amatorilor, la guvernare. Aţi mai fost zdrobiţi, ştiţi cum e.

Aşa că, stimaţi colegi, lăsaţi guvernul să îşi facă treaba şi să continue măsurile şi reformele începute. Rămâneţi în opoziţie, unde, din fericire, toate ameninţările şi ideile voastre rămân la stadiul de vorbe. La guvernare, stimaţi colegi, aţi fi un adevărat dezastru şi un pericol pentru această ţară!", a mai spus premierul.

Citește și: